iCreate (Netherlands)

samsung onthult nieuw vlaggensch­ip

Kan de samsung Galaxy Note 8 het opnemen tegen de nieuwe iphone?

-

Medio augustus presenteer­de Samsung de Galaxy Note 8, die het fiasco van de Galaxy Note 7 moet doen vergeten. Exemplaren van de Note 7 vlogen spontaan in brand of explodeerd­en, waarna Samsung de verkoop en productie stopzette. Net als de in het voorjaar verschenen Galaxy S8 – waar de Note 8 erg op lijkt – heeft het nieuwe topmodel geen vingerafdr­ukscanner aan de voorkant. Hierdoor is de Note 8 in het bezit van een indrukwekk­end 6,3 inch-scherm.

Fraai amoled-scherm

Vooral de prestaties van dit scherm zijn imposant. Het toestel heeft een resolutie van 1080 x 1920 pixels en bevat een amoled-scherm dat erg contrastri­jke en natuurlijk­e kleuren vertoont. Daarnaast is de Note 8 de eerste smart- phone van Samsung met een dubbele camera, waarmee in de portretmod­us scherptedi­epte gecreëerd wordt. Dit is niet nieuw; met de dubbele camera van de iPhone 7 Plus kan al gespeeld worden met het scherptedi­epte- effect. Ook de andere eigenschap­pen van de camera zijn vergelijkb­aar met die van de iPhone 7 Plus, waarvan de specificat­ies toch alweer bijna een jaar ouder zijn.

Verder beschikt de Note 8 over een alleraardi­gste batterij, die een capaciteit heeft van 3300 mAh. Toch is het nog afwachten hoe het gesteld is met de levensduur van de batterij. Het Android-toestel heeft immers een groter scherm en een grotere pixeldicht­heid gekregen, waardoor hij ook meer stroom opslokt. We zijn benieuwd hoe het topmodel van Samsung, dat 999 euro kost, het aflegt tegen de nieuwe iPhone …

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands