iCreate (Netherlands)

Apple steekt 1 miljard dollar in productie van eigen series

De series moeten net zo hoogwaardi­g en succesvol worden als Game of Thrones.

-

Apple gaat helemaal inzetten op de productie van eigen content. Om exclusieve films en series ‘in te kopen en te produceren’ is het bedrijf van plan om één miljard dollar binnen één jaar te investeren, aldus Wall Street Journal. Hiermee zou Apple tot aan tien eigen tv-series kunnen maken. Dat moeten erg hoogwaardi­ge producties worden, net als HBO’s meest succesvoll­e serie Game of Thrones.

Minder budget dan HBO en Netflix

Eén miljard dollar … dat klinkt als een fors bedrag. Maar in vergelijki­ng met wat de concurrent­en HBO en Netflix voor eigen content over hebben, is Apple duidelijk zuiniger. Apple’s budget is ongeveer half zo groot als het bedrag dat HBO in het afgelopen jaar aan eigen content heeft besteed. Streamingd­ienst Netflix betaalt per jaar zelfs 6 miljard dollar voor video- content, waarvan 3 miljard bestemd is voor eigen producties.

Apple’s eerste eigen producties werden overigens onlangs op Apple Music uitgebrach­t: een casting-show voor app- ontwikkela­ars (‘Planet of the Apps’) en een vervolg op het muziekprog­ramma Carpool Karaoke. Beide shows hebben matige tot slechte recensies gekregen. De investerin­g moet op termijn voor betere content zorgen die dan ook niet alleen via Apple Music wordt verspreid. Op die manier wil Apple ook voor een ommezwaai zorgen wat de dalende verkoopcij­fers van de iTunes Store betreft.

 ??  ?? Dat Apple nu al leuke eigen films kan produceren, liet het laatst al in een uitgebreid­e actiefilm-reclame zien, met in de hoofdrolle­n Dwayne ‘ The Rock’ Johnson en Siri.
Dat Apple nu al leuke eigen films kan produceren, liet het laatst al in een uitgebreid­e actiefilm-reclame zien, met in de hoofdrolle­n Dwayne ‘ The Rock’ Johnson en Siri.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands