iCreate (Netherlands)

‘Nieuwe iphone se verschijnt begin 2018’

onze favoriete 4-inch telefoon krijgt mogelijk binnenkort al een opvolger.

-

De iPhone SE is een van de krachtigst­e 4-inch telefoons die op dit moment verkrijgba­ar is en de kans is groot dat hij binnenkort nóg krachtiger wordt. Het nieuwe vlaggensch­ip van Apple is pas net gepresente­erd, maar er gaan dus al geruchten over een nieuwe iPhone SE die begin 2018 verschijnt, twee jaar nadat het eerste model op de markt kwam.

Release eerst in India

Apple-leverancie­r Wistron, ook al verantwoor­delijk voor de fabricage van de huidige SE, zou de productiel­ijnen aan het uitbreiden zijn voor de vernieuwde iPhone SE. Opmerkelij­k hierbij is het gerucht dat de nieuwe SE aanvankeli­jk alleen maar in India verkrijgba­ar zal zijn, en daarna pas in de rest van de wereld. Feit is dat Apple een grotere rol wil spelen op de Indiase telefoonma­rkt, want die is nog volop in ontwikkeli­ng. Consumente­n daar zijn vooral geïnteress­eerd in kleinere en betaalbare toestellen.

De nieuwe iPhone SE lijkt volgens het gerucht wat de specificat­ies betreft nog het meest op de iPhone 7 die vorig jaar verscheen. Hij krijgt waar- schijnlijk een A10- chip, 2 GB RAM, een 12 megapixelc­amera achter en een 5 megapixelc­amera voor. De batterij heeft met 1700 mAh een iets grotere capaciteit dan die van het huidige SEmodel. Qua opslag kun je kiezen uit 32 en 128 GB, hetzelfde als bij de huidige SE.

Nieuw design?

Over het design van het toestel zijn nog grote onduidelij­kheden. De iPhone SE lijkt nu nog heel erg op de iPhone 5(s) en dat ontwerp stamt uit 2012. Het zou kunnen dat de nieuwe SE wat kenmerken van de iPhone 7 kopieert. Mogelijk krijgt de nieuwe SE smallere randen, zodat hij iets moderner oogt. Het scherm zou dan zelfs iets groter kunnen worden – insiders spreken over een schermdiag­onaal van 4,2 inch – zonder dat de telefoon groter wordt.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands