iCreate (Netherlands)

Gelekte firmware onthult details over Homepod

per ongeluk lekte Apple in augustus de firmware van zijn Homepod. De software schetst al een gedetaille­erd beeld van de slimme speaker.

-

Apple’s HomePod verschijnt pas in december, maar per ongeluk bracht Apple al de firmware voor de slimme speaker naar buiten. Hierdoor kregen we eerst een vervroegd kijkje op de nieuwe iPhone, maar uiteraard stonden er ook heel veel details over de HomePod zelf in.

Dit weten we over de speaker

Ontwikkela­ar Avery Magnotti dook in de code en achterhaal­de dat de HomePod een scherm heeft met een magere resolutie van 272 x 340 pixels. Meer pixels hoeft echter ook niet, want er zijn maar een paar zaken die het scherm moet weergeven. Zo toont het display, dat boven op de speaker zit, de Siri- golfvorm wanneer de assistent actief is en naar je vragen en commando’s luistert. Eerder bleek ook dat het scherm andere symbolen kan weergeven, maar het is nog niet bekend wat je er allemaal mee kunt. Denkbaar zijn symbolen voor een weersvoors­pelling of het albumhoesj­e van het liedje dat op het moment afgespeeld wordt. Ten slotte bevat het display ook virtuele toetsen waarmee je bijvoorbee­ld het volume regelt of nummers skipt.

Magnotti lepelde nog meer informatie op uit de code. Zo ontdekte hij dat de speaker een werkgeheug­en van 1 GB heeft. Een aardige hoeveelhei­d voor een slimme speaker – de Amazon Echo heeft bijvoorbee­ld slechts 256 MB, Google Home 512 MB. Samen met de A8-processor die we al van de iPhone 6 kennen, zal dit dus voor enorm snelle prestaties en interactie­s met Siri zorgen.

Release HomePod

De HomePod is een slimme speaker met Siriintegr­atie. Apple kondigde het product aan tijdens een keynote in juni, maar het is pas beschikbaa­r in december en aanvankeli­jk in een select aantal landen – Nederland en België zitten daar niet bij. Op zijn vroegst mogen we begin 2018 Siri op de HomePod begroeten. Dan hebben we de keuze tussen een witte en een zwarte variant van de speaker.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands