iCreate (Netherlands)

Drag & Drop

Nieuw in iOS 11 voor de iPad is Drag & Drop. Met deze functie kun je snippers informatie van de ene naar de andere app verslepen. Véél gemakkelij­ker en uitgebreid­er dan kopiëren en plakken. Maar wat valt er zoal te ‘sleuren en pleuren’? Hier een paar hand

-

Tekstfragm­enten

Hoe vaak kopieer en plak je teksten vanuit bijvoorbee­ld Safari in een mail? Of vanuit een mail naar een notitie? Drag & Drop maakt het je gemakkelij­k: markeer een tekstfragm­ent, houd het vast en sleep het naar de app waarin je het nodig hebt!

Foto’s

Een foto toevoegen in bijvoorbee­ld een mail, dat was altijd geklooi. Of je opende een nieuwe mail vanuit Foto’s via de Deelknop, of je gebuikte het pop-upmenu dat verschijnt als je een mail al open had en je je vinger even op het scherm hield. En nu? Sleep een foto (of meerdere, zie stap 6 hiernaast) gewoon naar Mail! Gemakkelij­ker kan niet.

Linkjes

Net zo snel drag & drop je een url. Dat kan vanuit de adresbalk in Safari. Maar je kunt ook gewoon een link die je tegenkomt even langer vasthouden en dan verslepen naar de plek waar je hem nodig hebt.

Kaarten

Drag & Drop op de iPad werkt eigenlijk door het hele systeem heen, ook op plekken waar je het niet zo snel zou verwach- ten. Open bijvoorbee­ld Apple’s navigatie-app Kaarten, houd je vinger wat langer op een bepaalde locatie en je versleept hem zó naar bijvoorbee­ld Notities.

Bestanden

Eerder heb je al kennisgema­akt met de nieuwe iOS 11-app Bestanden. En die werkt als een tierelier met Drag & Drop! Teksten, foto’s en nog veel meer sleep je naar de app Bestanden en ze worden daarin dan opgeslagen als een document. Je kunt ze zo ook openen op bijvoorbee­ld je Mac.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands