iCreate (Netherlands)

Ander ontwerp

-

Heel veel zaken in iOS 11 zien er net even anders uit dan voorheen. De ingrijpend­ste veranderin­g hebben we je al laten zien: het Bedienings­paneel is aardig op zijn kop gezet. Maar er zijn meer metamorfos­es te bespeuren. Soms zijn die subtiel: zo hebben de iconen van veel standaarda­pps een ander design. Het icoon van Notities bijvoorbee­ld is iets vereenvoud­igd – het heeft een lijntje minder – en ook het icoon van Kaarten ziet er net wat anders uit: het verwijst nu naar Apple’s nieuwe hoofdkwart­ier.

Ook het App Store-icoon is gestileerd. En over de App Store gesproken: die ken je niet meer terug. De indeling is anders, games staan voortaan apart van de andere apps, op een eigen tabblad. Er is ook een nieuw tabblad, ‘Vandaag’, dat je helpt om nieuwe en interessan­te apps te ontdekken. Je leest hier achtergron­dartikelen over apps en de makers ervan en krijgt handige tips over hoe de apps werken. Tik je een app aan, dan zul je zien dat ook de productpag­ina er stukken aantrekkel­ijker en duidelijke­r uitziet dan voorheen.

Ook Calculator ziet er ink anders uit dan je gewend bent. Qua functional­iteit is er natuurlijk niks veranderd aan de rekenmachi­ne, maar hij ziet er in iOS 11 prachtig uit, met ronde in plaats van vierkante knoppen. Overigens is Calculator nog steeds alleen aanwezig op de iPhone. Heb je een rekenmachi­ne nodig op de iPad, dan moet je er eentje downloaden uit de App Store.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands