iCreate (Netherlands)

Een lans voor de Black Eye-lens

-

Met de iPhone heb je altijd en overal een camera tot je beschikkin­g. En niet zomaar eentje; de camera heeft een prachtige lens, die allesbehal­ve wazige pixelsoep produceert. Het maakt dat je die spiegelref­lex- of compactcam­era steeds vaker thuislaat. Maar fotografee­r je een object van zéér dichtbij, dan verandert de foto helaas wél in een soepje. En ook het volledig inzoomen levert al snel de nodige beeldpuntj­es op.

Met een telelens en Macro HD-lens gaat de Pro Kit van Black Eye die beperkinge­n tegen, terwijl het pakket ook een fisheye-lens bevat. De lenzen bevestig je snel aan een iPhone – al doe je dit met een weinig subtiele, wasknijper­achtige clip. Een voordeel van de clips is dat ze in principe universeel zijn; je kunt de lenzen ook gebruiken voor een andere smartphone, of om de camera van je iPad of Mac te verbeteren. Op de dubbele camera van de iPhone 7 Plus werkt de lens zodra je gaat inzoomen echter niet optimaal. De telelens brengt je drie keer dichterbij het te fotografer­en onderwerp. Dit is niet het zoombereik om een roofvogel gedetaille­erd op de plaat te krijgen, het bleek vooral een fijne toevoeging bij het maken van portretfot­o’s. Een stuk vaker gristen we de Macro HDlens uit het bijbehoren­de hoesje. De lens maakt bijzonder scherpe foto’s van minuscule onderwerpe­n, zoals insecten en bloemen. Even waanden we ons een profession­ele natuurfoto­graaf … Daarnaast lieten we onze creativite­it de vrije loop met de fisheye-lens. Deze geeft een indrukwekk­end gezichtsve­ld van ongeveer 180 graden, waardoor je veel meer op een foto krijgt. Dit zorgt voor een bolvormige vervorming en dit leverde plaatjes met een leuk effect op.

Met de Pro Kit is iPhone-fotografie meer dan één simpele tik op het scherm; het haalt de creatieve fotograaf in je naar boven. Het pakket is niet bepaald goedkoop, maar met de drie lenzen van Black Eye kruipt je iPhone nóg meer in de richting van een profession­ele camera. En dat is zeker wat waard. (Koen van Ekeren)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands