iCreate (Netherlands)

Vergeet de wereld

-

Bij ons op de redactie kan het zo nu en dan erg lawaaierig worden. De telefoons staan niet stil, collega’s komen binnen en ondertusse­n lult de meneer op de radio lekker door. Op deze momenten is een hoofdtelef­oon met noise-cancelling bijzonder handig. Alle geluiden om je heen verdwijnen en alleen jij, je muziek en in ons geval het artikel waar we mee bezig zijn blijven nog over. Tot nu toe waren dergelijke hoofdtelef­oons altijd extreem duur. Daar brengt Sennheiser met de HD 4.50 BTNC veranderin­g in.

Qua design gaat de HD 4.50 er niet vandoor met de originalit­eitsprijs. Helemaal zwart met – wat verrassend – zilveren accenten. Een veiliger (en saaier) ontwerp hadden we niet kunnen bedenken. Heb je hem eenmaal in handen, dan voelt de Sennheiser zelfs een klein beetje goedkoop aan. Niet qua afwerking, hij is gewoon heel licht. Voordeel hiervan: hij is perfect voor onderweg. Ook op je hoofd zit- ie lekker, maar na een tijdje luisteren kregen we wel hete oren. Het geluid van de Sennheiser is heel goed, zoals we van het merk gewend zijn. De noise- cancelling doet het net zo goed, op ons kantoor worden we nog nauwelijks afgeleid. Minder enthousias­t zijn we over de bediening. Je moet sowieso al even wennen aan de plaatsing van de knoppen op de rechter oorschelp en dan helpt het ‘activeer de noise- cancelling door tegelijker­tijd de twee knopjes voor volumerege­ling ingedrukt te houden’ ook niet. Even irritant zijn de bliepjes bij het instellen van het volume – die kun je helaas niet uitschakel­en.

Als je op zoek bent naar een hoofdtelef­oon met noise- cancelling voor een relatief kleine prijs, heb je met de Sennheiser HD 4.50 BTNC wel het ideale model gevonden, ondanks de kleine schoonheid­sfoutjes. (Sven Lamers)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands