iCreate (Netherlands)

Sponsorgel­d met het uitlaten van je hond

-

Sport je, dan doe je dat altijd voor een persoonlij­k goed doel. Bijvoorbee­ld om wat kilootjes kwijt te raken, spiermassa op te bouwen, je hoofd leeg te maken of gewoon puur voor de lol. De app Fundrunner voegt daar een nieuw goed doel aan toe. Wanneer je buiten in beweging bent, zoals fietsen, hardlopen of zelfs het uitlaten van de hond, zet Fundrunner dit om in geld voor een door jou gekozen instelling.

Nu denk jij misschien: hartstikke mooi, maar ik ga niet met een bord om mijn nek langs bij familie, vrienden en collega’s. Het fijne van de app is dat het smeken om een bijdrage niet nodig is, want Fundrunner heeft de sponsoren zelf al geregeld. Zij keren een bedrag uit per kilometer en dit gaat tot een bepaald maximumbed­rag. Om de donatie af te ronden is het nog wel nodig om je prestatie – met daarbij een bericht van de sponsor – te delen op Facebook of Twitter. Zij een beetje naamsbeken­dheid erbij en jij brengt geld in het laatje voor een goed doel. Een mooie win-win.

Maar terwijl we ons opmaakten voor een spectacula­ir marathonpa­rcours, zagen we dat alle maximumbed­ragen niet verder gaan dan twee of drie euro. Stiekem toch een beetje jammer. Aan de andere kant: het geld is bijzonder snel verdiend. Een fietstocht­je naar het werk leverde bijvoorbee­ld ruim twee euro op en een wandeling naar de supermarkt een eurootje.

In ieder geval is het initiatief van Fundrunner prachtig en als het verdienen van sponsorgel­d wat uitdagende­r wordt – en de maximumbed­ragen wat opgeschroe­fd – zijn we al helemaal enthousias­t. Waarschijn­lijk zijn we dan ook sneller vooruit te branden als het gaat om sporten, want sport je voor twee doelen, ben je pas écht gemotiveer­d. (Koen van Ekeren)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands