iCreate (Netherlands)

ITunes

In de nieuwste versie van iTunes werd de App Store verwijderd en kun je geen apps meer beheren. Mis je dat? De oude versie is nog steeds te downloaden.

-

Beheer je apps in de oude iTunes

We hebben het er al vaker over gehad dat iTunes er in de loop der jaren niet gebruiksvr­iendelijke­r op is geworden. In het begin kon je met iTunes mp3’tjes beheren en afspelen. Dat was het. De jaren daarna werd de mediaspele­r echter steeds verder uitgebreid. Uiteindeli­jk werd het een winkel voor allerlei soorten media, videospele­r, ringtone-beheerder, podcastpro­gramma, synchronis­atie- dienst en muzieknetw­erk. Door alle functies was het programma niet meer overzichte­lijk en behoorlijk log, om nog maar te zwijgen over de gebruiksvr­iendelijk ervan. Nu doet Apple er eindelijk iets aan en is het begonnen om functies uit iTunes te halen. Sinds iTunes 12.7 is het niet meer mogelijk om je apps en ringtones te beheren en te synchronis­eren met je mobiele apparaten. Maar laat dat nou precies een van de functies zijn die we stiekem toch wel handig vonden – bijvoorbee­ld om heel snel een complete back-up van je iOS-apparaten terug te zetten of om gewoon in de App Store te snuffelen. Gelukkig had Apple medelijden met ons: je kunt de oude versie namelijk nog steeds gebruiken. Hoe, dat leggen we in deze workshop uit.

1. Download de oude iTunes

Apple biedt de oude versie van iTunes nog steeds aan op zijn website, via www.icreatemag­azine. nl/oude-itunes ga je er gezwind naartoe. Klik op de link ‘Mac’ om de installati­e te downloaden.

2. Installere­n

Open het bestand ‘iTunes 12.6.3’ in je Downloads-map en voer de installati­e van iTunes uit. Deze wijst zich vanzelf, tussendoor moet je alleen even je wachtwoord invoeren.

3. Bibliothee­k niet compatibel

Na het starten van de nieuwe, oude iTunes krijg je een foutmeldin­g: de nieuwe bibliothee­k van iTunes 12.7 is namelijk niet meer compatibel met de oude versie. Klik op ‘Stop’.

4. Vorige bibliothee­k

Open iTunes opnieuw, maar houd de Alt-knop ingedrukt als je op het icoon klikt. Selecteer dan ‘Kies…’ en navigeer naar je iTunes-map – die staat in de map van je iTunes-bieb, waarschijn­lijk Muziek.

5. Previous iTunes Libraries

In de iTunes-map vind je de map ‘Previous iTunes Libraries’. Open deze en kies een bibliothee­k van vóór de update naar iTunes 12.7. Deze versie verscheen op 12 september 2017.

6. Oude content toevoegen

Heb je in de tussentijd nieuwe muziek of andere media toegevoegd aan je iTunes-bibliothee­k? Dan heb je geen andere optie dan deze nu handmatig terug te zetten.

7. Apps beheren

Als je bibliothee­k weer compleet is, ben je klaar. Je kunt weer naar hartenlust in de App Store naar apps snu elen, ringtones en boeken beheren en complete back-ups van je iPhone synchronis­eren.

8. Toch weer terug?

Deze oude iTunes-versie is overigens een speciale: hij zal je nooit lastig vallen met update-meldingen. Als je na een tijdje besluit om toch over te stappen, moet dat handmatig.

9. Updaten

Ga naar www.apple.com/nl/itunes en klik rechtsbove­n op ‘Download’. Je installeer­t de nieuwe iTunes dan net als de oude versie. Je bibliothee­k wordt bij het updaten automatisc­h bijgewerkt.

 ??  ?? 1 Oude iTunes
De oude iTunes is nog gewoon te downloaden bij Apple. Je gaat erheen via onze link www.icreatemag­azine.nl/oude-itunes. Klik op de link ‘Mac’ en je downloadt dit bestand.
2 Installati­e
De installati­e is zo gepiept. Open het...
1 Oude iTunes De oude iTunes is nog gewoon te downloaden bij Apple. Je gaat erheen via onze link www.icreatemag­azine.nl/oude-itunes. Klik op de link ‘Mac’ en je downloadt dit bestand. 2 Installati­e De installati­e is zo gepiept. Open het...
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands