iCreate (Netherlands)

AirPods

Deze handige tips voor Apple’s draadloze oordopjes klinken als muziek in de oren.

-

Haal meer uit je AirPods

Volgens Apple is de toekomst draadloos. Dit jaar verschenen de iPhone 8 en de iPhone X en die kun je beide draadloos opladen met een Qi- oplader. Maar Apple maakte dit statement ook vorig jaar al, met de lancering van de iPhone 7 en de 7 (Plus). De allereerst­e iPhone zonder ouderwetse koptelefoo­ningang werd zij aan zij gepresente­erd met de AirPods, Apple’s draadloze oordopjes. Ze lijken sprekend op hun bekabelde voorganger­s, de EarPods, maar ze zijn een tikkeltje grover. Sommigen vinden ze er een beetje gek uitzien – net het opzetstukj­e van een elektrisch­e tandenbors­tel dat in je oor bungelt. Maar die looks nemen we graag voor lief, want die AirPods werken geweldig. Heb je ze even in je oren gehad, dan wil je niet meer anders dan muziek beluistere­n, telefonere­n en Siri gebruiken met de AirPods. Een carkit in je auto? Nergens voor nodig, we bellen via de AirPods. Op deze pagina’s zetten we onze favoriete AirPods-trucs op een rij.

1. Koppel je AirPods met de iPhone

Bij het eerste gebruik ontgrendel je je iPhone – zorg ervoor dat bluetooth actief is. Open de case in de buurt van je iPhone en tik in het menu dat verschijnt op ‘Verbind’ en ‘Gereed’.

5. Telefoonge­sprek aannemen

Dubbeltik op de AirPods om een gesprek aan te nemen en opnieuw om het af te breken. Moeten de AirPods je eerst vertellen wie er belt? Activeer ‘Instelling­en>Telefoon> Kondig beller aan’.

2. Speel audio af via de AirPods

Stop de dopjes en je oren en speel muziek af. Zodra je een dopje uit je oren vist, pauzeert de audio totdat je het weer terugstopt. Haal ze beide uit je oren en de muziek stopt.

6. Koppelen met andere iPhone

Op apparaten met hetzelfde Apple ID zijn je AirPods automatisc­h gekoppeld. In andere gevallen houd je de geopende AirPod-case in de buurt van het toestel en volg je de instructie­s.

3. Siri oproepen

Dubbeltik op een AirPod voor Siri. Geef commando’s die je normaal ook geeft, of bedien de AirPods ermee. Vraag bijvoorbee­ld om het volume harder te zetten. Meer voorbeelde­n in het Xtra-kader!

7. Check je batterij

Je kunt het Siri vragen, of de Batterijen-widget toevoegen. Of klap de oplaad-case open in de buurt van je iPhone: die geeft info over de status van de case en de oortjes afzonderli­jk.

4. Verander de bediening

Via ‘Instelling­en>Bluetooth’ en het i’tje naast ‘AirPods’ bepaal je wat een dubbeltik doet. Standaard roep je Siri op, maar je kunt ook liedjes afspelen of pauzeren. Dit is in te stellen per AirPod.

8. AirPods zoeken

Via Zoek mijn iPhone traceer je ook je AirPods. Dan nog is het zoeken naar een speld in een hooiberg, maar via ‘ Taken’ laat je ze een hard geluid afspelen. Tóch in je tas!

 ??  ?? Beluistere­n via de Mac
Je AirPods werken ook prima samen met de Mac. Op een Mac met macOS Sierra of hoger waarop je bent ingelogd met hetzelfde Apple ID, selecteer je ze via de volume-knop. Koppelen met andere
Koppelen met andere apparaten is een...
Beluistere­n via de Mac Je AirPods werken ook prima samen met de Mac. Op een Mac met macOS Sierra of hoger waarop je bent ingelogd met hetzelfde Apple ID, selecteer je ze via de volume-knop. Koppelen met andere Koppelen met andere apparaten is een...
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands