iCreate (Netherlands)

Deze iPhone past bij jou!

Alle bolletjes geteld? Ontdek hieronder welke iPhone het beste bij jou past.

-

Als je vooral rode bolletjes scoorde … Je bent de iPhone X

Jij moet altijd het nieuwste van het nieuwste hebben. De iPhone X met zijn veranderd bedienings­concept en vernuftige nieuwe functies is de perfecte telefoon voor jou. Als je de review voor deze quiz hebt gelezen, dan weet je al dat het een goede keuze is. De X heeft een splinterni­euw design waaraan iedereen direct zal zien dat jij de X hebt. Door de ontbrekend­e thuisknop moet je die nieuwe veeg-gebaren even leren, maar die heb je stiekem zo onder de knie. En Face ID is absoluut de meest futuristis­che manier om je telefoon te ontgrendel­en en ook nog eens veel sneller dan Touch ID. Oké, de prijs is met 1159 euro (voor de laagste opslagcapa­citeit) wel aan de hoge kant, maar kom op: dat heb je er wel voor over, toch?

Als je vooral blauwe bolletjes scoorde … Je bent de iPhone 8 Plus

De iPhone X is te duur, de iPhone 8 heeft een te klein scherm. Dus kom je uit bij de iPhone 8 Plus. Qua schermgroo­tte zijn de X en 8 Plus nagenoeg identiek, maar bij de Plus zorgt dit scherm voor vele extra handigheid­jes. Wel moet je rekening houden met de grotere afmetingen: de Plus-variant van de iPhone zit nooit perfect in je broekzak. Wat dan wel weer leuk is: de dubbele camera van de iPhone 8 Plus maakt bijna net zulke goede beelden als die van de X, terwijl de prijs een heel stuk lager is. Kortom, de iPhone 8 Plus is door zijn grootte misschien niet de meest praktische telefoon, maar wel de iPhone die qua hardware het dichtst bij de X komt.

Als je vooral groene bolletjes scoorde … Je bent de iPhone 8

Je bent iemand die let op de verhouding tussen prijs en kwaliteit. En volgens jou is de iPhone X een overdreven dure telefoon waar je niet genoeg waar voor terug krijgt. De Plus is daarentege­n weer een stuk te groot. Daarom kies je voor de iPhone 8. Een beproefd design in een handzaam formaat. Alle apps zijn al perfect geoptimali­seerd aan het scherm, bovendien kun je er toch bijna alles mee dat je ook met een iPhone X kunt. Immers zitten in de iPhone 8, 8 Plus en X dezelfde processor, dus kun je er net zo lang mee vooruit. Een klein nadeel is de accutijd die in vergelijki­ng met de andere modellen wat laag is. Dat wordt echter goedgemaak­t door het grootste voordeel: de prijs. Al vanaf 809 euro haal je een iPhone 8 in huis.

Als je vooral gele bolletjes scoorde … Je bent de iPhone SE

Jij hoeft niet de beste camera. Ook niet de beste hardware. Het scherm hoeft niet groot te zijn, als het apparaat maar klein is. En veel geld wilde je toch al niet uitgeven voor een nieuwe iPhone. Overweeg dan eens de iPhone SE. Deze heeft weliswaar hardware van twee jaar geleden, maar dat merk je bijna niet. Hij is snel, hij maakt zeker geen slechte foto’s en zijn accu houdt het door het kleine scherm best lang vol. Oké, je mist wat dingetjes, zoals de snellere Touch ID en de geoptimali­seerde processor voor augmented reality-apps (al zal dat pas later zwaarder gaan wegen). Maar wat verwacht je ook van een iPhone die je al vanaf 419 euro op de kop kunt tikt?

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands