iCreate (Netherlands)

Zo deel je bestanden

-

iCloud Drive is nog steeds geen Dropbox wat het delen van bestanden betreft, maar de mogelijkhe­den zijn met macOS High Sierra en iOS 11 wel uitgebreid. Zo werkt het delen.

1. iCloud Drive

In principe kun je alle losse bestanden die je in iCloud Drive hebt staan, delen met andere gebruikers. Ga naar je iCloud Drive in Finder en zoek het bestand dat je wilt delen.

2. Deel-knop

Selecteer het gewenste bestand, klik op de Deel-knop en kies ‘Voeg personen toe’. Een nieuw venster verschijnt waarin je eerst kunt kiezen via welk kanaal je de deeluitnod­iging wilt versturen.

3. Delingsopt­ies

Ten slotte heb je nog ‘Delingsopt­ies’. Hier stel je in of een genodigde wel of niet wijziginge­n mag aanbrengen en of iedereen met de link naar het bestand toegang krijgt of echt alleen de genodigden.

4. Delen maar

Met een klik op ‘Deel’ wordt de uitnodigin­g verstuurd. Om de opties achteraf aan te passen, of het delen helemaal te stoppen, selecteer je het bestand weer en klik je in het Deel-menu op ‘Toon personen’.

 ??  ?? In iOS
Op de iPhone en iPad werkt het delen van bestanden hetzelfde, alleen gebruik je hier de nieuwe app Bestanden. Selecteren en delen
Selecteer één bestand (via ‘Selecteer’ rechtsbove­n) en tik vervolgens op de Deel-knop linksonder. Wederom kun je...
In iOS Op de iPhone en iPad werkt het delen van bestanden hetzelfde, alleen gebruik je hier de nieuwe app Bestanden. Selecteren en delen Selecteer één bestand (via ‘Selecteer’ rechtsbove­n) en tik vervolgens op de Deel-knop linksonder. Wederom kun je...
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands