iCreate (Netherlands)

Maak een gezin aan en deel aankopen

-

1. Apple ID

Open Instelling­en en ga naar je Apple ID. Kies daar ‘Stel ‘Delen met gezin’ in’. Tik in het pop-upmenu op ‘Aan de slag’, kies het onderdeel ‘iTunes- en App Store-aankopen’ en doorloop de stappen.

2. Gezinslede­n

Vervolgens voeg je gezinslede­n toe via iMessage. Om een e-mail te sturen, moet je eerst iemand uitnodigen via iMessage. Via ‘Delen met gezin> Voeg gezinslid toe>Nodig persoonlij­k uit’ mail je vervolgens uitnodigin­gen.

3. Voor een kind

De derde optie bij ‘ Voeg gezinslid toe’ is ‘Maak account voor kind aan’. Kinderen onder de 13 jaar moet je op die manier toevoegen, omdat zij van de wet geen gewoon Apple ID mogen hebben.

4. Aankopen

Alle leden van het gezin kunnen nu elkaars aankopen zien. Je vindt deze in de betreffend­e apps (iTunes, App of iBooks Store) bij de ‘Aankopen’ van je account.

1. Op naar de volgende

Als je de stappen op de linkerpagi­na hebt doorlopen, is het activeren van de andere onderdelen een fluitje van een cent. Ga weer naar je Apple ID in Instelling­en en kies ‘Delen met gezin’.

2. Apple Music

De optie ‘Apple Music’ leidt je naar de app Muziek. Sluit je hier een gezinsabo af, dan wordt de dienst voor je hele gezin geactiveer­d en krijgt iedereen toegang tot Apple Music.

3. iCloud-opslag

Om iCloud-opslag te delen, heb je een opslag-abonnement nodig van minimaal 200 GB. Gezinslede­n zonder abo maken automatisc­h gebruik van de gedeelde opslag. Leden met eigen abo nodig je handmatig uit.

4. Locatie delen

De laatste optie is ‘Locatie delen’. Schakel je deze in, dan deel jij als gezinshoof­d automatisc­h je locatie met je de gezinslede­n. Vervolgens wordt er automatisc­h een uitnodigin­g in iMessage opgesteld voor de andere leden.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands