iCreate (Netherlands)

Zo deel je documenten in iWork en Notities

Het delen van iWork-documenten en notities werkt net zo eenvoudig als voor elk ander materiaal dat in iCloud staat. Hieronder leggen we uit hoe je dat doet.

-

1. Delen in iWork

Open het document waarin je wilt samenwerke­n. Klik rechtsbove­n in de knoppenbal­k op de knop met het poppetje en het plus-teken en kies bijvoorbee­ld Mail als verzendmet­hode.

4. Notities

In Notities heb je ook de knop met het poppetje en het plus-teken. Het delen werkt op dezelfde manier als bij iWork. Is een notitie gedeeld, dan staat er in de notitie-lijst poppetje bij.

2. Delingsopt­ies

Vouw de Delingsopt­ies open via het driehoekje. Hier bepaal je of alleen genodigden toegang hebben tot het document of iedereen met de link. Ook geef je aan of de genodigden het document mogen aanpassen.

5. Deelnemers­lijst

Bij een gedeeld document is de knop met het poppetje groen (iWork) of zwart (Notities). Klik erop voor de lijst met deelnemers. Achter elke naam staat een stip: aan de kleur hiervan herken je de bewerkers.

3. Mailen

Alles goed ingesteld? Klik dan op ‘Deel’. Er wordt een mail klaargezet met daarin een link naar het document. Met een klik op de link openen de genodigden het document in de browser, of in het programma.

6. Beëindig de samenwerki­ng

Open de deelnemers­lijst (en vouw in iWork ‘Opties voor delen’ uit) en klik op ‘Stop delen’. Je kunt ook een specifiek persoon de toegang tot het bestand ontzeggen, via de puntjes achter de betreffend­e naam.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands