iCreate (Netherlands)

iRead: Nooit uitgeleerd

Dat een Apple-apparaat ontzettend veel mogelijkhe­den heeft, weten ze bij Amac maar al te goed. De Apple-reseller is daarom gestart met iMember: een dienst met workshops en persoonlij­ke sessies, zodat leden alles uit hun Mac, iPhone, iPad, Apple Watch of A

-

Amac is gestart met het lidmaatsch­ap iMember. We waren op bezoek om te kijken wat het inhoudt.

Het maakt niet uit of je een iPhone, MacBook, iPad of Apple Watch hebt, en hoelang al – er valt altijd nog meer uit de Apple te halen. Sommige functies in de besturings­systemen en apps zijn zo handig, dat het zonde is als je ze niet kent, of nog niet helemaal hebt doorgrond.

Dat vindt ook Amac. De Apple Premium Reseller, die 46 vestiginge­n in Nederland heeft, levert een bijzondere dienst: iMember. Leden van deze club genieten gedurende het hele jaar ongelimite­erd van individuel­e begeleidin­g, groepswork­shops en exclusieve aanbieding­en.

iMember

Het fijne van de producten van Apple is dat de software erg intuïtief is. En het leuke? Er zitten tal van handige functies verstopt. Functies die je soms per toeval ontdekt, terwijl ze al jaren blijken te bestaan. Het delen van je agenda via iCloud bijvoorbee­ld, of het wisselen tussen apparaten via Handoff. Of je ontdekt ineens dat het maken van een film een fluitje van een cent is met iMovie.

‘Met Apple ben je nooit uitgeleerd. Je kunt er vaak zoveel meer mee dan je als gebruiker doorhebt’, vertelt Rob Buitenhuis, Programma Manager van iMember. ‘ We laten onze leden daarom graag zien hoe je het onderste uit de kan haalt.’ Op verschille­nde manieren helpt iMember om het maximale uit je Apple-apparaten of -apps te halen. Als lid kun je bijvoorbee­ld altijd een persoonlij­ke afspraak plannen, een zogenoemde iPersonal. Daarnaast geeft iMember regelmatig workshops voor kleine groepen, de iLearns, en is er de iSetup, waarmee je een perfecte start maakt met een nieuw Apple-product.

De kracht

Dat iMember een aantrekkin­gskracht heeft bij Apple- gebruikers, blijkt uit het ledenaanta­l. Eind 2014 werd het initiatief gestart en inmiddels heeft het een groot aantal actieve leden. Op de vraag waar de popularite­it van het initiatief hem vooral in zit, hoeft Rob zich niet lang te bezinnen: de iPersonals. Deze individuel­e sessies met een coach duren een half uur en iMembers kunnen gedurende het jaar onbeperkt afspraken inplannen. Niet alleen om samen problemen op te lossen, maar ook om je vaardighed­en aan te scherpen. Je maakt bijvoorbee­ld kennis met allerlei handige verstopte functies in Pages of je ontdekt hoe je je iPhone-foto’s een profession­ele look geeft met Foto’s.

Na elke iPersonal kan een iMember online feedback geven op de gegeven ondersteun­ing. Die reacties zijn positief, zo laat Rob zien. ’ Wat iMembers vooral waarderen aan de iPersonals, is dat ze het samen met de coach doen. Die legt voornameli­jk uit, terwijl de iMember de handelinge­n zelf uitvoert. Je steekt er daardoor echt iets van op.’ Dat de coach de begeleidin­g volledig toespitst op het niveau van de iMember, noemt hij een ander sterk punt. ‘ De iMembercoa­ches gaan mee in de vaardighed­en van de iMember. De beginner leert de basisprinc­ipes, terwijl de gevorderde gebruiker kennismaak­t met de geavanceer­dere functies.’

Het volgen van een iPersonal kan overigens – net als de andere diensten – bij alle Amacvestig­ingen in Nederland. ‘Dus als je op vakantie bent in eigen land en je hebt dringende vragen over bijvoorbee­ld de Foto’s-app, is er altijd wel een iMember- coach in de buurt om je te hulp te schieten.’ Een afspraak kun je zelf online inplannen, via www.imember.nu.

Vliegende start

Naast de één op één begeleidin­g is er de iSetup. Deze ondersteun­ing is voor iMembers die net een nieuwe Mac, iPhone, Apple Watch of iPad hebben aangeschaf­t. ‘ Een iSetup duurt twee uur’, legt Rob uit. ‘ Hierbij zorgt de coach met de iMember dat alles weer werkt zoals de gebruiker gewend was. Hij helpt bijvoorbee­ld bij het terugzette­n van een iCloud- reservekop­ie, zodat dezelfde apps, gegevens en instelling­en weer op je iPhone of iPad staan. Zo maak je een vliegende start met je Apple-apparaat.’

Workshops

Wie zijn vaardighed­en wil aanscherpe­n en graag alle functies benut, kan terecht bij de workshops die Amac organiseer­t. Een workshop heet bij Amac een iLearn, waarbij iMembers in kleine groepen van zes tot tien personen de mogelijkhe­den van hun Apple-apparaat ontdekken. Net als een iPersonal en iSetup kunnen iMembers zich kosteloos inschrijve­n voor een iLearn, die één uur duurt. Er is bijvoorbee­ld een iLearn over foto’s maken in iOS, waarin je leert hoe burst foto’s werken, wat HDR is en hoe je foto’s deelt. Een van de populairst­e workshops is die over iCloud. Hierin leer je hoe je iCloud instelt, configuree­rt en gebruikt om de inhoud op al je Apple-apparaten hetzelfde te houden. Verder komen onder andere de iWork-apps, Siri, Safari en iTunes aan bod. Er is zelfs een training waar je tips en trucs leert over het gebruik van je Mac.

Jong, oud, beginner of juist gevorderd; de iLearns worden bezocht door allerlei soorten iMembers. ‘Net als de iPersonals zijn de iLearns er voor iedereen. Er komen leden op af die net hun eerste Apple-apparaat hebben gekocht, maar ook iMembers die al een stuk verder zijn. Voor iedereen is er wel wat nieuws te ontdekken in een training. Een Apple- gebruiker is immers nooit uitgeleerd.’

Met Apple ben je nooit uitgeleerd. Je kunt er vaak zoveel meer mee dan je als gebruiker doorhebt.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands