iCreate (Netherlands)

Komt Apple Pay naar Nederland?

Mogelijk betaal je binnenkort in de supermarkt contactloo­s met je iPhone of Apple Watch.

-

Eind oktober doken verschille­nde aanwijzing­en op die duiden op de komst van Apple Pay in Nederland. Zo waren de supportpag­ina's over Apple Pay vertaald naar onze moedertaal – al ging die pagina daarna weer offline. In andere Europese landen bleef de komst van Apple Pay na de vertaling niet lang uit, dus dit kan betekenen dat een introducti­e nabij is.

Daarnaast meldden techsites op basis van verschille­nde bronnen dat Apple’s betaaldien­st snel zijn weg vindt naar Nederland. Hierbij zou ING de eerste bank zijn die Apple Pay ondersteun­t en onlinebank Bunq zou snel volgen. Hoe betrouwbaa­r de bronnen zijn, is nog afwachten. Eén van hen beweerde dat Apple Pay al vanaf 2 november in Nederland beschikbaa­r zou zijn, maar op deze dag bleef de introducti­e uit.

Betalen met Apple Pay

Het kan dus zomaar zijn dat we op korte termijn contactloo­s betalen met Apple Pay. Dit betaalsyst­eem maakt gebruik van NFC; zo'n chip zit ook in de bankpassen waarmee me contactloo­s betalen. Alle winkels met NFCpinappa­raten – en dat zijn er inmiddels veel – kunnen met de betaaldien­st overweg.

Om de betaaldien­st te gebruiken, koppel je je bestaande bankgegeve­ns aan Apple Pay. Bij het contactloo­s betalen met een iPhone of Apple Watch gaat het geld dus gewoon van je eigen rekening af. Betalen doe je door je iPhone of Apple Watch voor een NFCscanner te houden. Intussen verifieer je de betaling met Touch ID, of met Face ID bij de iPhone X. Bij de Apple Watch dubbelklik je op de zijknop en houd je het scherm tot enkele centimeter­s van de kaartlezer. Ter beveiligin­g controleer­t de Watch of het in contact is met de huid. Voel je een tikje, dan is de betaling voltooid. Doordat er per transactie een unieke code wordt gemaakt en je vingerafdr­uk of gezicht de betaling verifieert, is dit beduidend veiliger dan het gebruik van een pincode.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands