iCreate (Netherlands)

Tim Cook: ‘Mac mini is een blijvertje’

De Mac mini is naar computerma­atstaven zo goed als antiek, maar Apple is hem nog niet vergeten.

-

A pple heeft de Mac mini de laatste jaren zo weinig aandacht gegeven, dat veel Macgebruik­ers zich vragen stellen over de toekomst van deze computer. Komt er nog een update? Een lezer van MacRumors stuurde daarom een email naar AppleCEO Tim Cook met de vraag ‘of er nog iets in de pijplijn zit’ voor de Mac mini. Cook nam zowaar de tijd om deze mail te beantwoord­en.

Cook gaf in de mail aan dat Apple ook nog altijd dol is op de Mac mini: ‘Onze klanten hebben zo veel creatieve en interessan­te toepassing­en bedacht voor de Mac mini.’ Hij voegt daaraan toe dat het niet de tijd is om details te delen, maar dat Apple van plan is om de Mac mini als belangrijk onderdeel van de productlij­n te behouden.

Komt er een nieuwe versie?

Ben je een beetje optimistis­ch ingesteld, dan zou je de mail van Cook kunnen interprete­ren als een hint naar een vernieuwde Mac mini. Het kan echter ook betekenen dat de Mac mini in zijn huidige vorm nog wel even in het assortimen­t blijft – zoals Apple ook nog altijd stug één iPodmodel blijft aanhouden. Wij hopen natuurlijk op het eerste, maar verwachten er voor 2017 sowieso niet veel meer van. Als er een nieuwe Mac mini komt, wordt deze waarschijn­lijk uitgerust met een Kaby Lakeproces­sor, die in juni al in de iMac en MacBook (Pro) werd gestopt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands