iCreate (Netherlands)

Face ID blijkt te misleiden (al kost het veel moeite)

Beveiligin­gsbedrijf Bkav fopt Face ID met masker van 150 dollar.

-

Apple heeft in de iPhone X Touch ID vervangen voor het gezichtshe­rkenningss­ysteem Face ID, zie pagina 24. Onderzoeke­rs van beveiligin­gsbedrijf Bkav hebben een masker ontwikkeld waarmee ze deze technologi­e kunnen foppen.

Masker

Het masker werd gemaakt met behulp van een met een 3Dprinter gemaakt frame. Dit frame had een met de hand gemaakte huid, om de kunstmatig­e intelligen­tie van Apple te misleiden. Daarna voegden de onderzoeke­rs een silliconen neus, een paar 2Dafbeeldi­ngen en makeup aan het frame toe. Volgens de onderzoeke­rs kostte het slechts 150 dollar en vijf dagen om Face ID met het masker te misleiden.

Toch hoeft de ‘gewone gebruiker’ zich geen zorgen te maken. ‘Alleen profession­als zijn in staat om een masker als dit te maken’, schrijft Bkav. Zij claimen wel dat Face ID onveiliger is dan Touch ID. ’De technologi­e van gezichtshe­rkenning is nog niet volwassen genoeg om de veiligheid van computers en smartphone­s te garanderen. Als het om biometrisc­he beveiligin­g gaat, blijft de vingerafdr­uk de veiligste methode.’

Identieke tweeling

Eerder zagen we dat de iPhone X gefopt kan worden door twee identieke tweelingen. De 30.000 infraroodp­untjes van de gloednieuw­e TrueDepthc­amera kon de testtweeli­ng van Mashable niet uit elkaar houden. En wij overigens ook niet.

‘ Vingerafdr­uk is veiliger dan Face ID’

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands