iCreate (Netherlands)

‘Apple ontwikkelt AR-bril met nieuw besturings­systeem’

Apple zou werken aan een Augmented Reality-bril met geïntegree­rd display, die al in 2019 af moet zijn.

-

Een groeiende afdeling binnen Apple werkt aan een ARbril met geïntegree­rd display en dito processor, meldt Bloomberg. Volgens Apple’s eigen planning moet de techniek in 2019 af zijn, een lancering zou dan mogelijk in 2020 kunnen volgen. Deze planning is ‘erg agressief’ en zou nog kunnen veranderen, aldus de bronnen. De codenaam van het product is T288. Het meest bijzondere aan deze ARheadset is het geïntegree­rde display en de processor. Concurrent­en gebruiken meestal een combinatie tussen bril en telefoon, waarbij laatstgeno­emde het overgrote deel van de hardware levert.

Reality OS

Net als bij de Apple Watch wil Apple volgens het bericht een chip uit eigen makelij gebruiken. Door processor en grafische unit te combineren, kan deze chip extreem klein worden. Daarnaast is Apple ook bezig met een nieuw besturings­systeem voor de bril: rOS – kort voor ‘reality OS’ – is gebaseerd op iOS. Het bedrijf test op dit moment nog verschille­nde bedienings­concepten, waaronder een touchpanee­l, spraakbest­uring en hoofdbeweg­ingen.

Voor interne testdoelei­nden ontwikkelt de afdeling naar verluidt hardware die lijkt op de Samsung Gear VRheadset – maar dit moet geen consumente­nproduct worden. Apple’s ARKit in iOS 11 is de eerste stap in de wereld van augmented reality, in de volgende versie komen belangrijk­e updates, aldus Bloomberg. Bijvoorbee­ld het zogeheten ‘persistent tracking’ dat de positie van virtuele objecten in een kamer ziet en opslaat, zodat meerdere gebruikers deze met hun eigen apparaat kunnen zien.

De bril krijgt een eigen besturings­systeem: rOS.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands