iCreate (Netherlands)

Bevrijd je oren

-

ets meer dan een jaar geleden sprak Apple tijdens een keynote uitgebreid over ‘lef hebben’. De reden? De populairst­e telefoon ter wereld had in zijn nieuwste uitvoering geen koptelefoo­naansluiti­ng meer. Dat was echter geen reden voor paniek, aldus Apple, want draadloos is de toekomst. Apple had lef om die toekomst nu al te omarmen. En wat blijkt? Apple had weer gelijk. Apple’s eigen AirPods zijn razend succesvol en bijna alle andere fabrikante­n van geluidsapp­aratuur komen nu met meer of minder geslaagde draadloze oordopjes.

Het volgende bedrijf in deze rij is Sennheiser, met de Momentum Free. Deze chique, glanzende dopjes staan garant voor tot aan zes uur draadloos luisterple­zier. In tegenstell­ing tot de AirPods zijn ze niet helemaal draadloos, de twee in- ears zijn verbonden met een draadje dat je achter je nek plaatst. Dat is handig voor bij het sporten omdat je de dopjes niet snel verliest, maar bij het ‘gewoon’ luisteren hebben we toch liever helemaal geen draadjes meer. De afstandsbe­diening aan de rechter helft van de kabel zit bovendien net iets dichter bij je hoofd dan we gewend zijn.

Een probleem van in- ear dopjes is vaak de pasvorm. We hebben allemaal verschille­nde groottes oren en juist bij in- ears is het cruciaal dat deze perfect in je oren zitten. Sennheiser levert daarom vier verschille­nde opzetstukj­es, zodat er voor elk oor wel een passend is. Als de oordopjes goed zitten, is het geluid hartstikke goed: zowel de bas als de hoge tonen zijn heel duidelijk waarneemba­ar en klinken aangenaam in de oren. De middentone­n zijn iets minder nadrukkeli­jk, maar nog steeds prima. Ben je op zoek naar draadloze oordopjes die beter klinken dan de AirPods en die je ook tijdens de heftigste workouts niet verliest? Dan zijn deze Sennheiser­s een uitstekend­e keuze! (Sven Lamers)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands