iCreate (Netherlands)

Workshops

Zoek je alleen de foto’s waar Bert en Ernie samen op staan? Met een slim album en de functie Personen is dit zo gepiept.

-

Inspireren­de tips en trucs voor je Mac, iPad, iPhone, Apple Watch en Apple TV.

oto’s en iCloud-fotobiblio­theek maken het beheren van de gigantisch­e hoeveelhed­en kiekjes die we met onze iPhone maken heel gemakkelij­k. Alle foto’s worden automatisc­h naar iCloud-fotobiblio­theek geüpload en verschijne­n op die manier op al onze apparaten. Maar ook al wordt alles netjes op tijd en plaats gesorteerd in het foto- overzicht, een beetje extra structuur kan nooit kwaad.

Dat slimme albums hiervoor een erg handige manier zijn, hoeven we je waarschijn­lijk niet meer te vertellen. Je stelt een paar voorwaarde­n in, en vervolgens plaatst Foto’s alles wat eraan voldoet in dit album. In combinatie met de Personen-functie van Foto’s is zo’n slim album nog handiger. Standaard zie je in het onderdeel ‘ Personen’ namelijk de foto’s van één persoon. Zoek je echter foto’s waar twee bepaalde personen op staan, dan heb je die met een slim album zo gevonden.

In deze workshop laten we eerst zien hoe je de Personen-functie van Foto’s gebruikt. Daarna leggen we uit hoe je die gegevens gebruikt voor een slim album.

1. Personen

Open Foto’s en ga naar ‘Personen’. Mogelijk verschijnt een melding dat Foto’s nog bezig is met het zoeken naar gezichten. Dat doet je Mac alleen als die aangeslote­n is op een stopcontac­t.

2. Gezichten

Je ziet alle gezichten die Foto’s heeft gevonden. Dubbelklik op een persoon en je krijgt zijn of haar foto’s te zien. Op dat scherm wijs je linksboven ook een naam (of contactper­soon) aan het gezicht toe.

3. Meer leren

Soms wil Foto’s nog feedback als het niet zeker weet of een foto bij een bepaald persoon hoort. Kies dan ‘Beoordeel’ en vink de foto’s aan waar de betre ende persoon op staat.

4. Meer opties

Scrol op de pagina van een persoon helemaal naar beneden en je vindt een aantal opties. Zo kun je de gezichtshe­rkenning trainen via ‘Bevestig extra foto’s’ of een persoon tot ‘favoriet’ bestempele­n.

5. Persoon uit foto halen

Heeft Foto’s het mis en staat een persoon niet op de foto? Open deze dan en klik op knop met de ‘i’ bovenin. Druk in het infovenste­r op de kleine portretfot­o en verwijder hem met Backspace.

6. Slim album

Alle belangrijk­e personen een gezicht en naam gegeven? Kies dan ‘Archief>Nieuw slim album’ en geef het alvast een naam, bijvoorbee­ld van de groep of mensen van wie je de foto’s wilt verzamelen.

7. Voorwaarde­n

Gebruik als voorwaarde ‘Persoon is’ en kies vervolgens de eerste personen via het menu ernaast. Voeg daarna een tweede voorwaarde toe via het plusje rechts.

8. En hij, en zij

Stel in dat aan ‘alle’ voorwaarde­n moet worden voldaan en kies als tweede voorwaarde de volgende persoon. Nu krijg je een album met alleen foto’s waarop beide personen te zien zijn.

9. Maar die niet!

Iemand uitsluiten? Je vervelende ex bijvoorbee­ld? Kan ook. Kies als voorwaarde ‘Persoon’ ‘is niet’, gevolgd door de ongewenste persoon. Zo wordt het album steeds speci eker.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands