iCreate (Netherlands)

‘Nieuwe 6,1-inch iPhone voor helft van prijs iPhone X’

Misschien komt er zelfs een variant met dual-sim.

-

Een iPhone die de looks heeft van de iPhone X, maar bijna de helft kost als het huidige vlaggensch­ip. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar volgens de goed ingelichte Apple-analist Ming- Chi Kuo zit er zo’n toestel aan te komen. Het gaat om een 6,1-inch iPhone met lcd-scherm en het is het aankomende budget-toestel van Apple. Het toestel bestaat net als de iPhone X bijna alleen maar uit scherm en heeft Face ID. Maar in plaats van een bedrag met drie nullen betaal je slechts 550 tot 650 dollar voor de lcd-iPhone, aldus Kuo.

Om de lage prijs mogelijk te maken, heeft de iPhone wel minder hoogwaardi­ge componente­n dan de iPhone X. De behuizing is van aluminium, de camera heeft één lens in plaats van twee en hij heeft een lcd-scherm in plaats van oled. Naar verluidt gebruikt dit scherm de zogenaamde Cover Glass Sensor (CGS)-techniek. Hierbij verplaatst de aanraakgev­oelige module van het displaypan­eel naar het oppervlakt­eglas, waardoor het scherm lichter én steviger is. CGS heeft wel een nadeel: het is niet compatibel met 3D Touch. Deze functional­iteit zien we dus waarschijn­lijk niet bij deze iPhone terug.

Dual-sim

Daarnaast heeft Kuo, die helaas heeft aangegeven te stoppen als Apple-analist, nog een ander interessan­t nieuwtje: er komt waarschijn­lijk ook een variant van de 6,1-inch iPhone met dual-sim. Daarmee heeft je iPhone twee verschille­nde telefoonnu­mmers, wat erg handig is als je werk en privé gescheiden wilt houden. De prijs van de iPhone met dual-sim ligt wat hoger: het toestel zou 650 dollar tot 750 dollar moeten kosten. Toch zetten wij onze vraagteken­s bij de waarheid van deze voorspelli­ng.

Oled

Naast de lcd- iPhone kondigt Apple tijdens zijn evenement in september waarschijn­lijk ook twee oled- modellen aan. Het gaat om een door- ontwikkeld­e opvolger van de huidige iPhone X en een grote, 6,5- inch Plus- variant. Tot nu toe zijn er weinig geruchten over deze toestellen en er worden weinig noemenswaa­rdige vernieuwin­gen verwacht. Wat we wel weten, is dat de kans groot is dat het oled- scherm opnieuw wordt gemaakt door Samsung. Apple hoopte in LG een tweede leverancie­r voor de oled- panelen te strikken, maar door productiep­roblemen lijkt dat bedrijf af te haken. Ook bij de komende iPhone X- opvolgers dreigt Apple hierdoor afhankelij­k te blijven van de schermafde­ling van Samsung. Dit is slecht voor de onderhande­lingsposit­ie van Apple, waardoor het voor elk oledscherm de hoofdprijs betaalt.

Mogelijk komt er ook een iPhone X Plus.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands