iCreate (Netherlands)

Deel je podcast met de wereld

Nu je podcast af is, is het tijd om hem te delen.

-

Waar deel je filmpjes op internet? Op YouTube. Maar waar deel je muziek en podcasts? Daarvoor is het platform SoundCloud opgericht. Het wordt door veel artiesten gebruikt om remixes van liedjes te delen, maar ook door podcasters om hun stem te laten horen. Je hebt alleen een account bij SoundCloud nodig en vervolgens kun je direct vanuit GarageBand naar deze dienst uploaden. Staat je podcast eenmaal op SoundCloud, dan is het een fluitje van een cent om hem toe te voegen aan Apple Podcasts. Het maken van een account op SoundCloud is zo gepiept: surf naar www.soundcloud.com, klik rechtsbove­n op ‘Account maken’ en doorloop de stappen. Vergeet niet om je registrati­e via de verificati­email te bevestigen, want anders kun je niets uploaden. Daarna kun je aan deze workshop beginnen.

1. SoundCloud-instelling­en

Log in op www.soundcloud.com en open ‘Instelling­en’ via het menu met de drie puntjes rechtsbove­n. Ga naar ‘Content’ en vul hier de gegevens van je podcast in. Zet onderaan een vinkje bij ‘Opnemen in RSS-feed’. Sla de instelling­en op en laat het venster geopend.

2. Nummer naar SoundCloud

Open dan je podcast-project in GarageBand en kies ‘Deel>Nummer naar SoundCloud’ in de menubalk. In het venster log je weer in bij SoundCloud. Dat moet om GarageBand aan SoundCloud te koppelen.

3. Naam en a evering

Daarna kun je de naam van je podcast aanpassen. Gebruik als ‘Artiest’ de naam van je podcast en bij ‘ Titel’ het nummer en de naam van de aflevering. Vink nog de opties ‘Sta downloaden toe’ en ‘Sta streamen toe’ aan. Via ‘Deel’ wordt je podcast naar SoundCloud geüpload.

4. Naar Apple Podcasts

Open nu weer het venster met de SoundCloud­instelling­en en kopieer de url in het vakje ‘RSSfeed’. Ga dan naar http://podcastsco­nnect.apple. com, log in met je Apple ID en accepteer de gebruiksvo­orwaarden.

5. RSS-feed invullen

Plak de gekopieerd­e RSS-feed en klik op ‘ Validate’. Deze verificati­e duurt minimaal een dag en hooguit twee weken. Daarna heb je het bereikt: je podcast staat in de reusachtig­e bibliothee­k van Apple Podcasts.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands