iCreate (Netherlands)

PhotoMath

-

Je kent vast de slechte advertenti­es op internet. ‘Mensen uit Nijmegen verdienen miljoenen euro’s met dit gek idee.’ ‘ Verlies 1 kg buikvet per dag met deze vreemde truc.’ De app die we hier bespreken zou ook wel aan bod kunnen komen in zo’n advertenti­e: ‘ Leraren uit Amsterdam haten deze app. Dit is waarom.’

Met Photo Math waren de wiskundele­ssen op school honderd keer eenvoudige­r geweest (met een betrouwbaa­rheidsinte­rval van 95 procent). De werkwijze van de app is heel simpel. Heb je een wiskundige vergelijki­ng voor je die je niet kunt (of wilt) oplossen, dan scan je deze in met de camera van je iPhone en iPad en krijg je het resultaat. En dat niet alleen! Als je wilt, legt de app stapsgewij­s uit hoe je bij de oplossing komt.

Met onze beperkte kennis van wiskunde (we zijn niet voor niets redacteur geworden) hebben we een paar abc-formules laten berekenen, de sinus- curve bekeken en uiteindeli­jk zelfs een integraal laten oplossen. Met alle drie de opgaven had de app geen enkele moeite en gaf hij binnen millisecon­den het goede antwoord, inclusief Nederlands­talige uitleg. Uiteraard kun je ook handmatig formules invoeren of gescande formules aanpassen. Kom je een wiskundig probleem tegen en wil je dat graag voor later bewaren (wie kent het probleem niet?), dan markeer je het als favoriet. Bij die favorieten vind je overigens ook de volledige geschieden­is van al je vorige berekening­en.

Moet je deze app hebben? Als je nog school zit of in je dagelijks leven met wiskunde te maken hebt, dan kunnen we ons voorstelle­n dat je hem nuttig vindt. Voor ‘de gewone mens’ is de app leuk om te proberen, maar uiteindeli­jk is het toch vaak sneller om je huis-tuin- en- keuken- berekening­en gewoon eventjes met Rekenmachi­ne uit te voeren. Maar ja, Photo Math is helemaal gratis, dus probeer hem vooral! (Sven Lamers)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands