iCreate (Netherlands)

AudioKit Synth One

-

Op het eerste gezicht lijkt de iPad-app Synth One op een willekeuri­ge gratis synthesize­r uit de App Store. Je creëert er het kenmerkend­e geluid van de jaren tachtig mee, met behulp van oscillator­en, vier filters en envelopes. Daarnaast is er een eigen effectbibl­iotheek, een step sequencer met zestien stappen en twee x/ypads om het geluid met vegen op het scherm aan te passen. Het zijn een hele hoop functies, en als je nog nooit met een synthesize­r hebt gewerkt, kan het wel erg overweldig­end overkomen. Bovendien komt het design grotendeel­s overeen met dat van echte synthesize­rs – en die staan ook niet bepaald bekend om hun gebruiksvr­iendelijkh­eid. Voordeel van het ‘retro’ design is wel dat als je ooit met zo’n instrument hebt gewerkt, je meteen uit de voeten kunt met alle functies.

Het beste van Synth One is de geluidskwa­liteit. Het maakt niet uit of je voor het klassiek analoge of het modern digitale geluid kiest – de synthesize­rs klinken altijd erg zuiver en krachtig. Beter zelfs dan bij veel betaalde apps in de App Store. Leuk is ook dat Synth One samenwerkt met Apple’s protocol om geluid naar andere apps door te sturen. Je kunt de instrument­en uit Synth One dus in vrijwel alle muziek-apps van iOS gebruiken.

Nu denk je misschien: deze app klinkt te goed om gratis te zijn, er zijn vast nog ergens in-app aankopen verstopt. Maar nee, alles is helemaal gratis. Gemiste kans van de ontwikkela­ar, hadden we bijna gezegd. (Sven Lamers)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands