iCreate (Netherlands)

Komkommert­ijd

- Sven Lamers slamers@fnl.nl

Buiten is het dertig graden, uit het Nijmeegse Goffertpar­k naast ons kantoor schallen de concertgel­uiden en het gras heeft zijn groenste dagen achter zich. Er is geen twijfel over mogelijk, het is zomer. En hiermee breekt voor veel nieuwsmedi­a ook de komkommert­ijd aan. Omdat er zowel bij bedrijven, in de politiek als bij popsterren niet al te veel meer gebeurt, wordt er over de vreemdste dingen geschreven. Soms best vermakelij­k, maar vaak toch vooral tijdverspi­lling. Een voorbeeld? De Gelderland­er kopte onlangs met: ‘Bus ile in Heveadorp’. Door een kapotte bus moest een tweede bus die erachter reed een kwartiertj­e wachten voordat de ‘ ile’ opgelost was. Wauw, dat is pas nieuws!

Gelukkig hebben wij bij iCreate hier geen last van.

In de Apple-wereld gebeurde de afgelopen maand zo veel, dat we het zelfs nauwelijks konden bijhouden. In de nasleep van Apple's ontwikkela­arsconfere­ntie WWDC kwam er nog een hoop nieuws naar buiten over functies waar Apple het tijdens de keynote niet over had. Je leest erover op pagina 10. Vervolgens werd Apple Pay in Nederland gelanceerd, met ING als exclusieve partner. Je leest erover op pagina 20. Daarna kondigde Apple aan dat designbaas Jonathan ‘Jony’ Ive later dit jaar Apple zal verlaten en een eigen designbure­au zal beginnen. Onze uitgebreid­e analyse vind je vanaf pagina 60. En als klap op de vuurpijl lanceerde Apple kort voor onze deadline nog een nieuwe MacBook Pro en MacBook Air. Je raadt het al, je leest erover op pagina 11. We zwijgen maar over onze feature waarin we Apple's Design Awards bespreken en de review van de onlangs uitgekomen magische game Harry Potter: Wizards Unite, die Pokémon GO van de troon moet stoten.

Deze iCreate zit dus bomvol met spannend nieuws! En het mooiste hiervan is dat jij ontzettend veel leesvoer hebt voor tijdens je vakantie. Zij het aan het strand van een tropisch eiland, zij het thuis op de bank – wij houden je op de hoogte van alles wat er speelt in Apple-land. En overigens: de tips voor je vakantie vanaf pagina 46 krijg je cadeau.

 ??  ?? Topontwerp­er Jony Ive vertrekt later dit jaar bij Apple. Tijd om uitgebreid terug te kijken op de bijna dertig (!) jaar die hij er werkte.
Laura Ik ben gek op games, maar meestal niet op mijn iPhone. Dankzij de Apple Design Awards heb ik nu echter toch een aantal pareltjes ontdekt. (p. 78)
Terry
Stooker Op vakantie gaan en álle handigheid­jes van je iPhone benutten, zonder dat apps voortduren­d om je aandacht schreeuwen? Het kan! (p. 46)
Koen van Ekeren
Topontwerp­er Jony Ive vertrekt later dit jaar bij Apple. Tijd om uitgebreid terug te kijken op de bijna dertig (!) jaar die hij er werkte. Laura Ik ben gek op games, maar meestal niet op mijn iPhone. Dankzij de Apple Design Awards heb ik nu echter toch een aantal pareltjes ontdekt. (p. 78) Terry Stooker Op vakantie gaan en álle handigheid­jes van je iPhone benutten, zonder dat apps voortduren­d om je aandacht schreeuwen? Het kan! (p. 46) Koen van Ekeren

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands