iCreate (Netherlands)

Wordt 2020 het jaar van Apple’s AR-bril?

-

2 020 zou weleens het jaar kunnen worden van Apple’s augmented-reality-bril. Al jaren wordt er hierover gespeculee­rd en nu meent Apple-watcher Mark Gurman dat het volgend jaar echt zover is – en hij is altijd bijzonder goed geïnformee­rd.

De AR-bril van Apple zou holografis­che glazen hebben en synchronis­eren met de iPhone. Kijk je door de bril, dan wordt er allerlei informatie als een extra laag over de werkelijke wereld heen gelegd. Berichtjes, e-mails, kaarten en spellen verschijne­n zo in het blikveld van de brildrager. De AR-bril zou zelfs een eigen App Store krijgen, net zoals de Apple TV en – sinds kort – de Apple Watch. Overigens dook onlangs in de code van iOS 13 een niet mis te verstane verwijzing naar een Apple AR-bril op: een pictogram.

Nieuw verkoopsuc­ces?

Het is Apple er veel aan gelegen dat het een succes wordt. De bril moet sowieso marktleide­r worden in zijn productcat­egorie. En misschien wordt het in de toekomst het belangrijk­ste product van Apple, zoals dat nu de iPhone is. Om dit te bereiken, zou Apple experts op het gebied van graphics en gameontwik­keling inzetten.

Er is echter nog één probleem: Apple is er nog niet helemaal over uit over wat dé reden moet worden om de bril te kopen. Dat doet denken aan de eerste Apple Watch, want hier was het bedrijf in het begin ook nog een beetje zoekende. We hopen vooral dat je als brildragen­de ook iets aan Apple’s AR-bril hebt.

Deze bril moet net zo’n succes worden als de iPhone.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands