iCreate (Netherlands)

Nog even geduld voor Dropboxfun­ctie van iCloud

-

H et had een van de fijnste nieuwe macOS Catalina-functies moeten worden: het delen van complete mappen in iCloud Drive. Maar helaas heeft Apple de functie nog niet perfect werkend gekregen en is deze uitgesteld.

Het delen van en samenwerke­n in losse documenten uit iCloud Drive is al een tijd mogelijk. Maar als je met je vereniging of op kantoor samenwerkt aan een project, is het wel zo handig dat je complete mappen kunt delen en dat iedereen alle bestanden daarin kan bewerken. Dat had met macOS Catalina en iOS 13 mogelijk moeten worden. Tijdens het bèta-testen van de software deze zomer bleek het nog niet vlekkeloos te verlopen. Helaas is de functie nu uitgesteld tot het voorjaar van 2020, zo is te lezen in de kleine lettertjes op de macOS Catalina-site van Apple.

Alternatie­f

Om alsnog samen te kunnen werken in folders, ben je nog steeds aangewezen op apps als Dropbox. Heb je alleen maar eenvoudige en tekstuele zaken om te delen? Dan zou je ook het gebruik van Notities kunnen overwegen, want daarin kun je sinds kort wel al hele folders delen. Lees op pagina 16 hoe dat werkt. Enerzijds zijn we teleurgest­eld over het uitstel van de functie. Anderzijds: je wilt geen gedonder in je iCloud. De kans is groot dat je Bureaublad en Documenten-map in iCloud staan, en je wilt niet dat bestanden opeens oplossen in het niets of geen inhoud meer hebben (wat in de bèta’s van de nieuwe besturings­systemen soms gebeurde). Wat dat betreft is het goed dat Apple de tijd neemt om de functie goed uit te werken.

Het wordt voorjaar 2020.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands