iCreate (Netherlands)

Apple verklapt naam bluetooth tracker voortijdig

-

Al een tijd gaan er geruchten over een tracker van Apple waarmee je verloren voorwerpen kunt terugvinde­n. Nu is de naam van deze locatietra­cker uitgelekt: AirTag! De naam duikt op in het bestandssy­steem van de nieuwste versie van iOS. Op dezelfde plek wordt ook verwezen naar een video met de naam ‘BatterySwa­p’: dit suggereert dat de AirTags vervangbar­e batterijen krijgen.

Naast de naam lagen er ook al screenshot­s op straat van hoe de AirTags zich manifester­en in de Zoek mijn-app. Die verklappen onder meer hoe je een AirTag moet activeren. Je trekt het plastic labeltje uit de tag om de batterij te contact te laten maken en houdt hem dan in de buurt van de iPhone. Daarmee start je het instellati­eproces. In Zoek mijn verschijnt een vierde tabblad, tussen ‘Apparaten’ en ‘Ik’. In het Engels heet dat ‘Items’, hier wordt dat waarschijn­lijk ‘ Voorwerpen’. Daarop zie je de tags verschijne­n. Zo kun je het verloren voorwerp traceren: de AirTags maken connectie met iPhones, iPads en Mac in de buurt en laten die de locatiegeg­evens versturen.

Apple is overigens totaal niet gelukkig met dit soort ontdekking­en. Het bovenstaan­de is ontdekt door Guilherme Rambo, een ontwikkela­ar die al vaker Apple-nieuwighed­en heeft voorspeld door de code van de software grondig onder de loep te nemen. Apple was not amused, en trok Rambo’s ontwikkela­arsaccount in. Enige tijd later werd het weer vrijgegeve­n, zonder dat Apple wilde toelichten wat er aan de hand was.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands