iCreate (Netherlands)

Apple Watch te snel leeg? Dit kun je doen

-

Met een opgeladen Apple Watch haal je waarschijn­lijk met gemak het einde van de dag. En misschien wel twee dagen, als je je best doet. Dit kun je doen om de batterijdu­ur van je Apple Watch te verlengen.

1 Minimalist­ische wijzerplaa­t

Hoe snel de batterij van je Apple Watch leegloopt, hangt veel af van de wijzerplaa­t. Hoe meer zwart en hoe minder geanimeerd­e grafische elementen, hoe energiezui­niger het is. Blijf dus weg van Mickey Mouse en Toy Story, maar kies voor het subtielere XL of Cijfers duo.

2 Verminder beweging

Een andere manier om een klein beetje stroom te besparen, is door de animaties in te perken. Dit doe je in de Watch-app op de iPhone. In het tabblad Mijn Watch ga je naar ‘ Toegankeli­jkheid>Verminder beweging’ en schakel je de functie in. Apps bewegen dan niet langer wanneer je ze opent of sluit.

3 Activeer niet bij pols optillen

Zwaai je veel met je armen? Dan is het misschien slim om ‘Activeer pols optillen’ uit te schakelen, een functie die het scherm activeert als je je arm draait. Open de Watch-app van je iPhone en tik in het tabblad Mijn Watch op ‘Algemeen>Activeer scherm’ om de functie uit te schakelen. Om het scherm te activeren, moet je er voortaan op tikken. Heb je de nieuwste Watch met een scherm dat altijd aanstaat? Zet het uit via ‘Beeldscher­m en helderheid>Altijd ingeschake­ld’.

4 Zet meldingen uit

Hoe meer meldingen je op je Apple Watch ontvangt, hoe vaker het scherm oplicht en hoe meer de processor wordt belast. Niet gunstig voor de batterij. Open de Watch-app op je iPhone en tik bij het tabblad Mijn Watch op ‘Berichtgev­ing’. Scrol naar beneden en zet de schakelaar achter apps die alleen vervelende meldingen sturen op grijs.

5 Hé Siri, stop met luisteren

Elke keer als het scherm van de Apple Watch is geactiveer­d, luistert het klokje of je ‘Hé Siri’ zegt. Verspilde energie? Verlos je batterij ervan en ga op de Watch-app van je iPhone naar ‘Mijn Watch>Algemeen>Siri’ en schakel “Luister naar Hé, Siri”’ uit.

6 Bespaar energie tijdens je work-out

Niet alleen jij, maar ook de batterij van de Apple Watch spant zich in als je op de loopband staat. Tijdens een work- out houdt de Watch voortduren­d je hartslag bij en dat kost energie. Via de Watch-app op je iPhone en ‘Mijn Watch>Work- out’ kun je ‘Stroombesp­aring’ inschakele­n, zodat je Apple Watch dat minder fanatiek doet. Scheelt batterij, maar de gegevens van je work- outs kunnen minder nauwkeurig zijn.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands