iCreate (Netherlands)

Thuisbiosc­oop deluxe

Deze soundbar is alles wat je nodig hebt voor een ilmische geluidserv­aring.

-

Een soundbar voor of onder de tv vinden we persoonlij­k chiquer dan van die grote sta-in- de-weg torenspeak­ers aan weerszijde­n van het beeld. Er is echter vaak een probleem. Waar laat je die lompe externe subwoofer? De Cinebar Lux biedt volgens Teufel op zichzelf al zo’n bioscooper­varing dat een extra subwoofer niet nodig is.

Compleet geluid

Die bewering stellen we maar al te graag op de proef. Van binnen heeft de Cinebar Lux twaalf luidspreke­rs en vier passieve basmembran­en die zorgen voor het gehele geluidspla­atje. En om maar gelijk met de deur in huis te vallen: het geluid, inclusief het laag, is indrukwekk­end. Tijdens het kijken van een bombastisc­he actie ilm hebben we een externe subwoofer geen moment gemist. Het laag komt goed over, is gede inieerd en kent de benodigde diepgang. Echt voelen doe je het niet, daarvoor moet je nog altijd naar de bioscoop.

De speciale Dynamore-stand verhoogt het kijkplezie­r. Door gebruik te maken van speakers die naar de zijkanten en naar boven gericht zijn, komt er een enorme diepte in het geluid. Je wordt zo midden in de ilm of serie geplaatst en gamen krijgt een extra dimensie. Hoewel het geen daadwerkel­ijke surround sound is, laat de Cinebar Lux je wel in die waan.

Vaak zie je bij geluidssys­temen een duidelijke focus. Of de speaker is geschikt voor ilm en tv, of juist voor muziek. De Cinebar Lux loreert bij aansluitin­g op de televisie, de muziekweer­gave is echter ook prima te noemen. Muziek klinkt wel iets letser, wat na een paar liedjes went. De Cinebar Lux doet voor de niet-veeleisend­e muziekluis­teraar prima dienst als all-in audio- oplossing. Een tip: zet de Dynamore-stand uit. Waar deze ilms, series en games naar een hoger niveau tilt, doet die bij muziek juist het tegenoverg­estelde.

Haperingen

Teufels soundbar beschikt over genoeg aansluitmo­gelijkhede­n om al je apparatuur te koppelen. Je hebt beschikkin­g over hdmi, een optische ingang, aux, usb, ethernet, wi i en bluetooth. Via de niet al te intuïtieve maar wel volledige Raumfeld-app sluit je de soundbar aan op je netwerk. Hierna kun je gemakkelij­k je Spotify-bibliothee­k streamen of de soundbar aan andere compatibel­e Teufel-speakers koppelen.

Heb je geen aux-kabeltje, dan ben je voor Apple Music aangewezen op bluetooth. Laat nou net die verbinding­smogelijkh­eid het minst stabiel zijn. Het is vaker dan eens voorgekome­n dat muziek een millisecon­de haperde, als er bijvoorbee­ld iemand binnenkwam. Het is tegenwoord­ig misschien onredelijk druk met signalen in de lucht, maar een beetje bluetoothm­odule hoort daarmee om te kunnen gaan.

Enige haperingen daargelate­n, zijn we erg enthousias­t. Dat een enkele soundbar voldoende is voor rijk, gelaagd en diep bioscoopge­luid, bewijst Teufel met de Cinebar Lux. ( Terry Stooker)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands