iCreate (Netherlands)

Een streamingd­ienst met Fantasia

-

B egin november lanceerde Disney zijn eigen streamingd­ienst in Nederland. Disney+, in samenwerki­ng met Pixar, Marvel en National Geographic. Niet alleen nieuwe ilms en series zijn hier te zien, maar ook veel klassieker­s zoals Pinokkio, The Lion King en Doornroosj­e. En wat dacht je van de nieuwe Star Wars-serie? Na een dag had Disney+ al tien miljoen gebruikers.

Disney+ werkt eigenlijk niet heel anders dan andere streamingd­iensten, alleen verschilt het aanbod: Disney heeft natuurlijk zijn eigen schatkamer. Toen op een gegeven moment Disney het merendeel van zijn ilms van Net lix haalde om aan zijn eigen dienst toe te voegen, kon je eigenlijk niet meer om de dienst heen.

Je hebt een proefperio­de van zeven dagen waarin je naar hartenlust ilms en series kunt bekijken. Daarna kost het 6,99 euro per maand. Dat is goedkoper dan Net lix en het wat ons betreft zeker waard. Het ijne is dat je alle oude ilms weer terug kunt kijken. De beeldkwali­teit daarvan is verbazend goed. De meeste ilms zijn ook leuk om meer dan eens te kijken.

Als je geen wi i hebt, kun je nog steeds een Disney+- ilm of -serie kijken. Met een druk op een knop wordt een ilm namelijk snel gedownload. Net als bij Net lix kun je met meerdere personen tegelijk op een account. Dat is handig want Disney+ is voor alle leeftijden leuk.

De app van Disney is erg overzichte­lijk en spreekt voor zich. Het is gemakkelij­k om ilms te streamen en er zijn genoeg ilms voor elke week een ilmavond. En we keken nog lang en gelukkig. (Marlieke Bakker)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands