iCreate (Netherlands)

Verrassing van Apple

- Sven Lamers slamers@fnl.nl

Over het algemeen durf ik te stellen dat wij als iCreate-redactie zeer goed op de hoogte zijn van wat Apple allemaal van plan is. Toen ik onze vooruitbli­k over Apple in 2020 schreef, haalde ik voor de gein nog even de iCreate van een jaar geleden uit ons archief. Destijds schreven we voor de nieuwsrubr­iek een soortgelij­ke vooruitbli­k. En wat blijkt: bijna al onze voorspelli­ngen voor 2019 zijn uitgekomen. Niet álle details, maar de grote lijnen zeker wel. We hadden het bijvoorbee­ld over drie nieuwe iPhones, waarvan twee met een drievoudig­e camera. En over AirPods Pro met noise- cancelling. En Apple’s Net lix- concurrent TV+. En een profession­eel beeldscher­m voor gebruik met de Mac Pro. Oké; een nieuwe iMac kwam er niet, een HomePod in het Nederlands evenmin, maar toch was onze score erg goed.

Maar soms weet Apple zelfs ons nog totaal te verrassen. Zo hadden we nooit een uitnodigin­g voor nóg een event in 2019 verwacht. Die uitnodigin­g kwam een week voor onze deadline, het event zelf zou drie dagen ná onze deadline plaatsvind­en, op 2 december. Wat Apple gaat presentere­n? We hebben nu nog geen idee. Op de uitnodigin­g is er sprake van een bekroning van de beste apps en games van 2019. Maar nodig je alleen hiervoor de media uit? Of komt Apple misschien met een nog grotere verrassing?

Het risico dat we iets missen, vonden we te groot. Daarom hebben we meteen met onze drukkerij gebeld en kregen we toestemmin­g de nieuwsrubr­iek pas na het event opsturen – zonder al te grote gevolgen voor de verschijni­ng van iCreate. Of onze vooruitbli­k op 2020 meteen al niet meer helemaal klopt? Je leest het in het nieuws van deze iCreate.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands