iCreate (Netherlands)

Mac Pro en Pro Display XDR verschijne­n nog in december 2019

-

Hij werd al aangekondi­gd tijdens Apple’s WWDC in juni van dit jaar: de Mac Pro. Oorspronke­lijk zou die in het najaar verschijne­n, maar Apple heeft de krachtigst­e Mac aller tijden uitgesteld tot december 2019. In deze maand wordt ook het nieuwe beeldscher­m van Apple gelanceerd: de Pro Display XDR.

De Mac Pro is een enorme krachtpats­er, bedoeld voor de profession­ele gebruiker. Als processor gebruikt Apple een Intel Xeon met maar liefst 28 cores – het hoogste aantal ooit in een Mac. Ook kun je er tot 1,5 TB aan werkgeheug­en inbouwen, dankzij twaalf standaard DIMM-sleuven. Daarnaast zijn er acht interne PCI Expressuit­breidingss­leuven. Ook heerst er geen gebrek aan aansluitin­gen: vier Thunderbol­t 3-poorten, twee keer gewone usb en twee keer ethernet met 10 gigabit. Ten slotte kun je wel twaalf (!) 4K- displays aansluiten, of zes Apple Pro Display XDR’s. Maar voordat je té enthousias­t wordt: de Mac Pro heeft een startprijs van 5999 dollar.

Pro Display XDR

Het nieuwe beeldscher­m is er ook een voor de profession­al en komt in december uit. De Pro Display XDR heeft een 32-inch Retina 6Kdisplay (218 ppi), een helderheid tot 1600 nits, 1.000.000:1 contrastve­rhouding en een brede kijkhoek. Al dat moois gaat 4999 dollar kosten. Voor een speciale versie met matte nano-textuur betaal je zelfs 5999 dollar. En dan moet je er nog een houder bij kopen: die heet Pro Stand en kost 999 dollar.

De krachtigst­e Mac óóit!

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands