iCreate (Netherlands)

Verbeterin­gen Apple Kaarten vinden weg naar Europa

-

Gebruik je Apple Kaarten om te navigeren met je iPhone of exotische satellietb­eelden op je Mac te bekijken? Dan zul je ergens in de komende maanden merken dat de plattegron­den véél gedetaille­erder worden. Apple heeft in de Verenigde Staten zijn kaartgegev­ens al helemaal opnieuw opgebouwd, binnenkort is Europa aan de beurt. De nieuwe kaarten laten veel meer details zien van onder meer wegen, gebouwen, parken, luchthaven­s en winkelcent­ra. Adressen worden veel preciezer weergegeve­n en navigeren is eenvoudige­r. Het verschil tussen voor en na is enorm, zoals je ziet in de onderstaan­de afbeelding. Apple’s cartografe­n hebben miljoenen kilometers gereden om

Apple’s kaartendie­nst te vernieuwen. Nu Apple de Verenigde Staten opnieuw in kaart heeft gebracht, is de rest van de wereld aan de beurt. Te beginnen met Europa! De supergedet­ailleerde kaarten worden de komende maanden uitgerold, zowel op iOS als macOS.

Mogelijk krijgen we hier net zoals enkele Amerikaans­e metropolen ook de nieuwe functie ‘ Kijk rond’ – Apple’s alternatie­f voor Google Street View. Die functie kun je op je iPhone en iPad al uitprobere­n door bijvoorbee­ld New York in Kaarten op te zoeken en dan via de voorverton­ingen onderin op ‘ Kijk rond’ te tikken. Op de Mac is ‘ Kijk rond’ nog niet beschikbaa­r, maar dat verwachten we wel in een toekomstig­e macOS-versie.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands