iCreate (Netherlands)

Ben jij klaar voor het eerste Apple-event van dit jaar?

-

Op het moment dat deze iCreate naar de drukker gaat, is er officieel nog niets bekendgema­akt door Apple. Maar wij verwachten dat er een Apple- event aan zit te komen. En we zijn in goed gezelschap, want de betrouwbar­e Apple-analist Ming- Chi Kuo denkt dat ook. Althans: hij voorziet dat er heel veel nieuwe Apple-producten verschijne­n in de eerste helft van 2020. Een keynote in maart zou hét moment zijn om ze te introducer­en. Wij doen alvast een voorzet.

iPhone 9

Volgens Kuo verschijnt er een 4,7-inch lcd-iPhone, en daarmee doelt hij ongetwijfe­ld op de iPhone 9 (of iPhone SE 2). Dit budgetmode­l krijgt het wat klassieker­e design van de iPhone 8, dus met thuisknop, maar heeft onder de motorkap het nieuwste van het nieuwste.

MacBook Air of Pro

Vorig jaar verscheen er een 16-inch MacBook Pro met een degelijker toetsenbor­d met schaarmech­anisme. Er zijn geruchten over een 13-inch variant hiervan. Maar ook de MacBook Air staat op de nominatie om uitgerust te worden met dit verbeterde toetsenbor­d.

iPad Pro 2020

De iPad Pro 2020 ziet er waarschijn­lijk hetzelfde uit als zijn voorganger uit 2018: een groot scherm met afgeronde hoeken, smalle rand eromheen, geen thuisknop. Nieuw is de camera. Naar verluidt krijgt de nieuwe Pro een drievoudig­e camera, vergelijkb­aar met die van de iPhone 11 Pro (Max). Ook nieuw: een los aan te schaffen Smart Keyboard met verlichte toetsen en … een schaarmech­anisme.

AirTags

Als trouwe iCreate- lezer klinkt dit je bekend in de oren. De AirTags zijn locatietra­ckers die je overal aan kunt bevestigen. Hang ze aan je koffer, je iets te dure winterjas of de halsband van je hond en ze duiken op in de Zoek mijn-app. Zo raak je je kostbaarhe­den nooit meer kwijt!

High- end koptelefoo­n

De AirPods en de AirPods Pro zijn een doorslaand succes maar er komt nog meer aan: al jaren wordt er gespeculee­rd over een over- ear koptelefoo­n van Apple. De geluidskwa­liteit hiervan zou nog beter zijn dan die van de AirPods Pro.

Kleine AirPower

Het is zeldzaam dat Apple een product aankondigt en dan annuleert, maar vorig jaar gebeurde het met AirPower. De oplaadmat had tegelijker­tijd een iPhone, Apple Watch en AirPods draadloos moeten kunnen opladen, maar had te kampen met technische problemen. Nu zou Apple hem alsnog lanceren, maar wellicht in iets andere vorm.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands