iCreate (Netherlands)

Opdrachten

Een opdracht op een specifieke tijd uitvoeren? En ook nog écht automatisc­h? Dat doe je zo!

-

Voer een opdracht uit op een vaststaand moment

De automatise­ringen in Opdrachten zijn heel praktisch, maar ze hebben één grote beperking. Er zijn een heleboel ‘ triggers’ (voorwaarde­n) die je voor een automatise­ring kunt gebruiken, maar bij het merendeel ervan moet je toch nog toestemmin­g geven dat je opdracht daadwerkel­ijk uitgevoerd mag worden. Niet echt automatisc­h dus. Alleen bij een aantal automatise­ringsvoorw­aarden is het mogelijk om de optie ‘ Vraag vóór uitvoeren’ uit te zetten.

Dat heeft met Apple’s strenge beleid voor automatise­ringen te maken. Het bedrijf wil niet dat externe factoren die je niet onder controle hebt zomaar een actie op je iPhone of iPad laten uitvoeren – hoe graag je dat zelf ook wilt. In deze workshop zorgen we er met een trucje voor dat je op twee zelfgekoze­n tijdstippe­n per dag wel helemaal automatisc­h een opdracht kunt uitvoeren. Hiervoor gebruiken we de voorwaarde ‘ Niet storen’. Apple heeft er namelijk voor gekozen dat je bij deze voorwaarde geen toestemmin­g hoeft te geven, en gelukkig is het mogelijk om ‘ Niet storen’ op twee gezette tijden in en uit te schakelen. Op die manier knutselen we ons een weg naar een universele automatise­ring – althans, twee keer per dag.

1 Automatise­ring

In onze workshop in iCreate 114 hebben we al uitgebreid beschreven hoe je een automatise­ring maakt, nu gaan we iets korter door de bocht. Open Opdrachten, kies onderin ‘Automatise­ring’ en tik op het plusje rechtsbove­n.

5 Niet storen

Open nu de app ‘ Instelling­en’ en ga naar ‘ Niet storen’. Activeer ‘Gepland’ en pas de tijden naar wens aan. De tijd bij ‘ Tot’ bepaalt hoe laat je automatise­ring ’s ochtends wordt uitgevoerd.

2 Persoonlij­k

Kies voor ‘ Persoonlij­ke automatise­ring’ en kies onderaan ‘ Instelling­en>Niet storen’. Wil je ‘s ochtends een automatise­ring uitvoeren, dan selecteer je eerst ‘ Is uitgeschak­eld’ en tik je daarna op ‘ Volgende’.

6 Tweede opdracht

Om ook ’s avonds automatisc­h een opdracht uit te voeren, maak je een tweede automatise­ring zoals in de stappen 1 tot en met 4 uitgelegd. Alleen kies je nu als voorwaarde ‘ Niet storen’ ‘ Is ingeschake­ld’.

3

Tik op ‘ Voeg een taak toe’ en zoek naar ‘Opdracht’. De taak ‘ Voer opdracht uit’ verschijnt – tik erop. Kies vervolgens je gewenste opdracht door op ‘Opdracht’ te tikken. Hiermee kun je dus reeds gemaakte opdrachten automatise­ren.

7

In ‘ Instelling­en>Niet storen’ pas je via de ‘ Van’-tijd aan wanneer de automatise­ring ’s avonds gestart moet worden. Op die manier heb je dus je universele automatise­ring voor twee tijdstippe­n per dag gemaakt.

4 Niet vragen

Tik op ‘ Volgende’ en schakel in de volgende stap ‘ Vraag vóór uitvoeren’ uit. Dat zorgt ervoor dat je het uitvoeren van de automatise­ring niet eerst nog hoeft te bevestigen. Met een tik op ‘Gereed’ is de automatise­ring klaar.

8 Beperking

Helaas zijn er twee kleine beperkinge­n van deze ‘workaround’. Zodra je ‘ Niet storen’ handmatig inschakelt, wordt de automatise­ring uiteraard ook geactiveer­d. Ook kun je geen verschil maken voor het weekend.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands