iCreate (Netherlands)

IPhone 12 gaat op iPad Pro lijken

-

Sinds de lancering van de iPhone X uit 2017 bleef het ontwerp van Apple’s toptoestel­len vrijwel hetzelfde, maar volgens insiders komt er dit jaar een herontwerp. De opvolgers van de iPhone 11 Pro krijgen naar verluidt een design dat veel wegheeft van de iPad Pro, met platte zijkanten en een vlak display. Ook zou Apple de notch willen verkleinen. Dit is de uitsnede aan de bovenkant van het scherm, waarin onder meer de selfiecame­ra zit.

Ontwerp

Als het om Apple- geruchten gaat, zijn Mark Gurman en Ming- Chi Kuo de betrouwbaa­rste bronnen. Voorspelli­ngen van dit tweetal komen al jaren vrijwel altijd uit. Eerstgenoe­mde meldde onlangs namens Bloomberg zijn verwachtin­gen voor de iPhone 12. Gurman rekent deze herfst op liefst vier nieuwe iPhones, die allemaal 5Gonderste­uning hebben. De twee duurste modellen – ze heten vermoedeli­jk de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max – heeft Apple op de tekentafel liggen. Deze twee toptoestel­len krijgen wat uiterlijke kenmerken van de iPad Pro. Zij zullen platte, roestvrijs­talen randen hebben in plaats van de gebogen randen bij de huidige nieuwste iPhones. Ook de voorkant zal niet langer bij de randen afbuigen, maar geheel vlak zijn. Verder meldt

Gurman dat Apple iets wil doen aan de notch. Dit is de inkeping boven het scherm, waarin onder meer de selfiecame­ra en het systeem voor Face ID is verwerkt. De notch blijft waarschijn­lijk aanwezig, maar wordt kleiner.

Deze verwachtin­gen komen overeen met de voorspelli­ngen van die andere betrouwbar­e analist: Ming- Chi Kuo. In september 2019 – slechts enkele dagen na de lancering van de iPhone

11 – meldde hij al dat er een nieuw design komt voor de iPhone 12. Ook destijds had Kuo het over een vlak ontwerp, waarmee de iPhone weer op de iPhone 4 gaat lijken.

Grootte

Verder werden er de afgelopen weken geruchten bevestigd die we al eerder hoorden. Bij de iPhone 12

Pro (Max) wordt er een LiDAR-scanner toegevoegd aan het camera-systeem. Die werkt als dieptesens­or en zit ook in de nieuwste iPad Pro.

De iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max groeien een stukje en krijgen schermen van 6,1 en 6,7 inch. Voor het basismodel komen er twee opvolgers Een daarvan heeft wederom een 6,1-inch scherm. Daarnaast zou er een kleinere versie komen met een display van 5,4 inch. Eventueel is die dan zelfs kleiner dan de net gelanceerd­e iPhone SE.

 ??  ?? Concept: Pallav Raj
Concept: Pallav Raj

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands