iCreate (Netherlands)

Apple’s koptelefoo­n krijgt verwisselb­are onderdelen

-

Dat Apple van plan is om de AirPods-productlij­n uit te breiden met een over- ear koptelefoo­n, lijkt zo goed als zeker. In de vorige iCreate las je dat in de testversie van iOS 14 zelfs al pictogramm­en zijn opgedoken van de nieuwe koptelefoo­n en nu kunnen we wat meer details inkleuren. Apple zou inmiddels al een heel eind gevorderd zijn met het ontwikkele­n van een koptelefoo­n die garant moet staan voor een hoge geluidskwa­liteit.

De koptelefoo­n krijgt een retro uitstralin­g, heeft ovale oorschelpe­n en komt beschikbaa­r in twee varianten. Er is een luxe variant met lederlook oorkussens, maar Apple werkt ook aan een sportiever­e uitvoering. Voor deze laatste wordt lichter en ademend materiaal met perforatie­s gebruikt. Het bijzondere is dat de onderdelen magnetisch met elkaar verbonden zijn, en je dus ook kunt switchen. Zo bepaal je zelf de uitstralin­g: net zoals je bij de Apple Watch kun je voor iedere gelegenhei­d een ander bandje kiezen. Qua functional­iteit zou de koptelefoo­n op de AirPods Pro lijken. Dat betekent: koppelen zonder gedoe, ruisonderd­rukking en Siri oproepen met het spraakcomm­ando ‘ Hé Siri’.

Naast de premium koptelefoo­n zou Apple ook nog een AirPods-variant speciaal voor sporters op de markt brengen. Het zou gaan om draadloze oortjes die onderling verbonden zijn door middel van een kabeltje dat je achter in je nek legt. Ideaal voor bijvoorbee­ld hardlopers, want zulke oortjes raak je niet zomaar kwijt. Wanneer al het moois moet verschijne­n? De over- ears zien we misschien tijdens de WWDC in juni. De dopjes speciaal voor sporters zouden later dit jaar op de markt komen. In tijden van corona is echter alles onzeker. Wordt vervolgd, dat is zeker.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands