iCreate (Netherlands)

Werkt Apple toch weer aan oplaadmat AirPower?

-

Het komt niet vaak voor dat Apple een al aangekondi­gd product annuleert, maar vorig jaar gebeurde het tóch, en wel met AirPower. Dit had een oplaadmat moeten worden waarmee je je iPhone, Apple Watch en AirPods tegelijker­tijd oplaadt. Nu lijkt het erop dat Apple een nieuwe poging doet tot het ontwikkele­n van een oplaadmat.

Nieuw ontwerp

Bijna een jaar geleden besloot Apple om te stoppen met AirPower. Het bedrijf slaagde er niet in om het product te laten voldoen aan de eigen hoge kwaliteits­eisen. ‘ We blijven geloven dat de toekomst draadloos is en blijven hierin ook investeren’, beloofde Apple toen. En volgens Jon Prosser maken ze die belofte nu inderdaad waar.

Prosser is een tech-journalist die goede bronnen binnen Apple lijkt te hebben. Zo voorspelde hij in maart als enige dat de iPhone SE op woensdag 15 april wordt gepresente­erd – wat die dag inderdaad waarheid werd. Nu meldt Prosser dat Apple bezig is met een herontwerp van de oplaadmat en de oplaadspoe­len daarin. Dit moet ervoor zorgen dat de hitte beter verspreid wordt. Want hoewel Apple er officieel nooit iets over verteld heeft, lijkt dat toch het probleem te zijn geweest met het vorige ontwerp.

Oplossing

Het probleem zat ‘m volgens Prosser vooral in de oplaadtech­niek voor de Apple Watch. Omdat deze een aangepaste oplaadmeth­ode gebruikt ( geen Qi zoals de andere Apple-apparaten), heeft hij meer energie nodig om op te laden. Zoveel meer zelfs, dat AirPower bij het opladen oververhit raakte en in veel gevallen zelfs ontbrandde. Bij de nieuwe oplaadmat is Apple van plan om de A11 Bionic- chip te gebruiken die ook in de iPhone X en iPhone 8 zit. In combinatie met de A11- chip zou de oplaadmat veel beter in staat zijn om de warmte te beheren. Zo kan de processor de stroom naar specifieke oplaadspoe­len leiden en het vermogen vermindere­n als de temperatuu­r te hoog wordt. Hiermee moet oververhit­ting worden voorkomen. Mogelijk heeft dit wel invloed op de snelheid waarmee de apparaten worden opgeladen en het zal het accessoire wat duurder maken.

Ook Ming- Chi Kuo gaf aan dat Apple opnieuw werkt aan een AirPower. Hij meldde daar wel bij dat Apple een minder ambitieus apparaat in gedachten heeft. Deze zou maar één apparaat kunnen opladen in plaats van drie. Volgens een ander gerucht werkt Apple aan twee draadloze oplaadmatt­en, die verschille­nde groottes hebben. Mogelijk komt Apple dus zowel met een geavanceer­de als eenvoudige­re oplaadmat.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands