iCreate (Netherlands)

WWDC 2020: wat kondigt Apple aan?

-

Apple’s Worldwide Developers Conference ( WWDC) vindt dit jaar plaats in juni – de exacte datum wordt nog bekendgema­akt. Vanwege de coronacris­is is het niet mogelijk om duizenden ontwikkela­ars, journalist­en en andere belangstel­lenden samen te laten komen in Californië en daarom vindt de conferenti­e dit jaar voor het eerst compleet online plaats, inclusief workshops voor ontwikkela­ars en een keynote. Wat Apple allemaal gaat presentere­n tijdens de 31e editie van het evenement? Dit zijn onze verwachtin­gen!

Nieuwe besturings­systemen

De WWDC is traditione­el het moment waarop Apple de nieuwe besturings­systemen aankondigt en alvast een demonstrat­ie geeft van de nieuwe functies. Dit jaar verwachten we iOS en iPadOS 14 voor de iPhone en iPad en tvOS 14 is het nieuwe besturings­systeem voor de Apple TV. Voor de Apple Watch verschijnt watchOS 7, waarschijn­lijk met een slaaptrack­er, ouderlijk toezicht en natuurlijk ook weer nieuwe wijzerplat­en. Ten slotte is er de nieuwe macOS-versie; de naam hiervan is onbekend maar verwijst vast weer naar een plek in Californië. Over nieuwe functies in macOS is nog nauwelijks iets naar buiten gekomen.

De WWDC vormt het startschot voor het testen van al deze nieuwe software. Gedurende de hele zomer verschijne­n er bèta-versies van de nieuwe OS’en: eerst voor ontwikkela­ars, vrij snel daarna ook voor iedereen die erin geïnteress­eerd is.

Nieuwe producten

De hoofdmoot van de WWDC bestaat dan ook uit software, maar soms presenteer­t Apple ook nieuwe producten. Insiders noemen nog steeds de AirTags – Apple’s bluetooth-tracker waarmee je je kostbare spullen altijd kunt traceren. Ook Apple’s over- ear koptelefoo­n zou zomaar zijn debuut kunnen maken tijdens de WWDC. Mogelijk zien we een vernieuwde kleine MacBook Pro (zie pagina 9) – hoewel over de releasedat­um hiervan volop gespeculee­rd wordt. Deze Mac zou ook nog mei aangekondi­gd kunnen worden middels een persberich­t.

In de volgende iCreate vertellen we je alles over de WWDC. Wil je daar niet op wachten? Via onze website www.icreatemag­azine.nl houden we je dagelijks op de hoogte van het laatste Applenieuw­s. Of volg ons via Twitter en Facebook!

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands