iCreate (Netherlands)

iCreate Q&A

Leer iedere Q& A weer een beetje meer. Dit zijn de handigste tips!

-

Q: Weten jullie hoe ik in Finder de groo e van mappen kan weergeven? Ik wil graag in de r - weergave zien hoeveel MB/GB/ TB een map is. Ik zie de mappen met daarachter onder meer de bewerkings­datum, soort en ook groo e. Maar onder groo e staan alleen maar twee streepjes.

A: Zorg dat in Finder de l stweergave is geopend (‘ Weergave>L st’) en klik in het menu op ‘ Weergave>Toon weergaveop­ties’. In dit venster vink je ‘ Bereken alle groo en’ aan. Waar je eerst het dubbele streepje zag, zie je nu de groo e van de map staan.

Q: Kunnen iCloud-accounts samengevoe­gd worden? Ik heb er twee met verschille­nde aankopen en wil die graag samenvoege­n.

A: Helaas niet, Apple biedt zo’n optie niet. De enige mogel kheid is om de twee accounts samen te voegen tot een gezin, via Delen met gezin. Dan heb je wel toegang tot de aankopen van het andere account. In iCreate 106 hadden we een groot artikel hierover.

Q: Het icoontje van de app Gezondheid is verdwenen. Via Siri kan ik de app wel oproepen, maar het icoontje kan ik niet terugvinde­n. Jullie een idee hoe ik dat icoontje kan terughalen?

A: Dat is vreemd, want die app kun je niet verw deren. Heb je alle mappen al doorgespit? In het uiterste geval kun je via ‘Instelling­en>Algemeen>Stel opnieuw in>Herstel beginscher­mindeling’ de appicoontj­es van Apple hun standaardp­lek teruggeven, dan zou je de Gezondheid-app weer op het eerste beginscher­m moeten zien.

De volgende iCreate Q& A: vr dag 29 mei, 08.00 tot 16.00 uur op www.icreatemag­azine.nl.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands