iCreate (Netherlands)

Mappen en documenten toevoegen 2 Maak een map aan op de iPhone

Is je iCloud Drive nog leeg? Daar breng je in een mum van tijd veranderin­g in.

-

In deze feature werken we langzaam toe naar het delen van een complete map in iCloud Drive met vrienden, familie of collega’s. Je kunt alléén mappen die je zelf hebt aangemaakt in iCloud Drive delen met anderen. Dus niet de automatisc­h gegenereer­de mappen, zoals de app- gerelateer­de mappen. Maar hoe maak je een map aan en hoe kun je daar bestanden in opslaan? Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden, maar deze methodes moet je zeker even zien.

1 Op de Mac

Op de Mac spreekt iCloud Drive eigenlijk voor zich. De iCloud Drive- map nestelt zich in de navigatieb­alk van Finder en gedraagt zich verder als een gewone map. Je kunt er dus een submap in zetten, bijvoorbee­ld via ‘Archief>Nieuwe map’. Documenten erin en eruit slepen; het werkt precies zoals je al gewend bent. En wil je een document opslaan vanuit een app, dan kun je iCloud Drive of een map daaruit gewoon als locatie kiezen om het document op te slaan.

Op de iPhone lijk je misschien vast te zitten aan de automatisc­h gegenereer­de mappen. Of aan de mappen die je hebt aangemaakt op de Mac. Maar ook op de iPhone of iPad kun je zelf een map aanmaken. Ga via het tabblad Bladeren naar iCloud Drive en tik dan op het bolletje met de drie puntjes erin (of op de iPad het mapje met het plusje). Je krijgt dan de optie om een nieuwe map te maken. Geef de map een naam en tik op ‘Gereed’.

3 Vanuit andere apps

Via diverse iOS-apps kun je documenten opslaan in iCloud Drive. Wil je bijvoorbee­ld een foto bewaren? Open de foto dan in Foto’s en tik op het Deel-icoon. Veeg nu naar beneden totdat ‘ Bewaar in Bestanden’ in beeld komt. Van daaruit kun je naar iCloud Drive of een map daarin navigeren en op ‘ Bewaar’ klikken. Een ecg uit de app Gezondheid opslaan? Ook daarbij tik je op het Deel-icoon en doorloop je dezelfde stappen. Check dus vooral wat verschille­nde apps te bieden hebben.

4 Mail- bijlagen

Eigenlijk is het een variatie op het voorgaande, maar ook bijlagen in Mail kun je vanuit de iOSapp zó je iCloud Drive in fietsen. Houd je vinger wat langer op de bijlage of duw er wat harder op. Daar is-ie weer: het Deel-icoon. Navigeer naar de juiste map en sla je bijlage op.

5 Scan papieren documenten

Heb je nog zo’n oerdegelij­ke flatbed scanner? Die heb je eigenlijk helemaal niet meer nodig, want in de app Bestanden zit een ingebouwde scanner. Je vindt hem door in Bestanden naar iCloud Drive te gaan, en dan op de cirkel met de drie puntjes te tikken. Kies voor ‘ Scan documenten’ en volg de aanwijzing­en in het scherm. Je kunt de scan uiteindeli­jk bewaren op een logische plek in iCloud Drive.

6 Slepen en neerzetten

Op de iPad is er een efficiënte manier om iets op te slaan in iCloud Drive. Open Bestanden en navigeer naar de map waar je iets wilt opslaan. Open nu een app naast Bestanden. Dit doe je door vanaf de onderkant van het scherm naar boven te schuiven totdat het Dock in beeld komt. Houd je vinger op de app in het Dock die je wilt openen en sleep hem naar links of rechts in het scherm. Vanuit die tweede app kun je nu allerlei stukjes informatie iCloud Drive in slepen.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands