iCreate (Netherlands)

Tips voor je gedeelde map Stoppen met delen

-

Extra mensen toevoegen

Extra mensen toevoegen kan altijd. Ctrl- klik op de gedeelde map in Finder, en ga naar ‘ Deel>Toon personen’. Via ‘ Voeg personen toe’ nodig je anderen uit. Op de iPhone doe je dit als volgt: houd je vinger wat langer op de gedeelde map en tik op ‘ Deel>Toon personen’. Tik op ‘ Voeg personen toe’ en verstuur de uitnodigin­g.

Verander de bevoegdhed­en

Via het ‘ Toon personen’-menu op de Mac en iPhone kun je iemands rechten veranderen. Tik op de naam of klik op de drie puntjes erachter, en geef aan dat iemand de map alleen mag lezen of er ook dingen in mag wijzigen.

Op de Mac Ctrl-klik je op de map, en ga je naar ‘ Deel>Toon personen’. Vouw de Delingsopt­ies open en klik op ‘ Stop delen’ om het delen helemaal te stoppen. Eén of enkele personen verwijdere­n? Klik op de drie puntjes erachter en ‘ Verwijder toegang’. Op de iPhone houd je je vinger wat langer op de gedeelde map en tik je op ‘ Deel>Toon personen’. Met ‘ Stop delen’ stop je helemaal met delen. Tik op de namen erboven om mensen individuee­l te verwijdere­n.

Ben je uitgenodig­d door een ander en heb je er geen zin meer in? Dan kun je via (de puntjes achter) je naam jezelf uit de gedeelde map verwijdere­n. Als eigenaar van de gedeelde map kun je dit niet: het is niet mogelijk om zelf uit de door jou gedeelde map te stappen en de anderen erin door te laten werken.

Een enkel document delen

In plaats van een hele map, kun je ook een enkel document delen uit iCloud Drive – dit is overigens al wat langer mogelijk. Op de plek waar je normaal de hele map zou selecteren, selecteer je een enkel document om mensen ervoor uit te nodigen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands