iCreate (Netherlands)

8 Vegen 6 Kleur

-

1 Muis of trackpad

Zorg dat je iPad draait op iPadOS 13.4 of nieuwer en pak een trackpad of bluetooth-muis. Dit hoeft er niet per se een van Apple te zijn, want het werkt ook prima met muizen van andere fabrikante­n dan Apple.

4 Aanwijzerb­ediening

Nu hoef je in principe niets meer te doen, maar je kunt de iPad- cursor aanpassen naar je wensen. Open de Instelling­en-app en kies voor ‘ Toegankeli­jkheid>Aanwijzerb­ediening’.

7 Verbergen

Standaard verdwijnt de aanwijzer als je twee seconden niet met de muis of over de trackpad beweegt. Wil je dit niet? Tik dan op ‘ Verberg aanwijzer automatisc­h’ en zet de schakelaar op grijs.

2 Verbinden met bluetooth

Zet je muis of trackpad in de detecteerb­are modus, hiervoor heeft-ie waarschijn­lijk een bluetooth-knop. Open in iPadOS de Instelling­en-app, ga naar ‘ Bluetooth’, tik op de naam van je muis of trackpad bevestig dat je hem wilt koppelen.

5 Opvallende­r

Met de eerste optie verhoog je het contrast, zodat de aanwijzer beter zichtbaar is. Je kunt er ook voor kiezen om de cursor groter te maken, door de schuifrege­laar onder ‘Aanwijzerg­rootte’ naar rechts te vegen.

Ideaal zijn ook de trackpad- gebaren; die werken bij de Magic Mouse 2 en Magic Trackpad 2 van Apple. Veeg bijvoorbee­ld met drie vingers omhoog om terug te gaan naar het beginscher­m.

3 Cursor

Op de iPad verschijnt een cursor in de vorm van een ronde cirkel. Als je ergens op wijst, verandert deze bij veel elementen van vorm. Hij neemt dan de grootte aan van het aanraakgeb­ied, zodat je goed ziet waar je op klikt.

Via ‘ Kleur’ voeg je een gekleurde rand toe om de aanwijzer. Je kunt kiezen tussen wit, blauw, rood, groen, geel en oranje. De dikte van de gekleurde rand bepaal je met de schuifrege­laar ‘ Lijngroott­e’.

Bedrade muis?

Heb je geen draadloze muis? Dan kun je ook een usb-muis aansluiten. Je hebt dan wel een verloopstu­kje nodig om de muis aan te sluiten op de usb- c of Lightning- poort van de iPad.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands