iCreate (Netherlands)

Bereid je voor op je film

Want een goede voorbereid­ing is het halve werk.

-

1. Plan je film

Denk na over het onderwerp van je eerste korte film. Begin simpel. Heb je een hond waarmee je vaak op pad gaat? Maak een korte film van die reis vanuit zijn perspectie­f – en probeer vooral op ooghoogte van de viervoeter te filmen in plaats van neerkijken­d. Of gebruik jezelf als acteur. Wandel je eigen shot in en uit en maak een mini-horrorfilm in eigen huis. Shots van lege kamers, een deur die langzaam opengaat en blijft hangen … Dit laatste doen we op de volgende pagina’s bij onze eigen korte film.

2. Verhoog de opnamekwal­iteit

Normaal gesproken schieten we onze video’s in 1080p HD, maar bij de korte film nemen we alleen genoegen met de beste opnamekwal­iteit. Vanaf de iPhone 6s of nieuwer kun je al beelden schieten in het superscher­pe 4K. Open de Instelling­en-app van je iPhone, scrol een eind naar beneden en kies voor ‘Camera’. Tik op ‘ Neem video op’ en stel in dat je filmt in 4K. Met een iPhone 8 of nieuwer heb je de mogelijkhe­id om te filmen in ‘4K op 24 fps’. Kies voor deze optie; met dit relatief laag aantal frames per seconde worden bioscoopfi­lms ook opgenomen. Hierdoor krijgt je film nog meer een cinema- stijl.

3. Maak de lens schoon

Vette vingers op de iPhone-lens kunnen zorgen voor gekke strepen of onscherpe beelden. Veeg de lens voordat je gaat filmen daarom voor de zekerheid schoon. Haal de lens even langs je shirt, of – beter nog – gebruik een brilpoetsd­oekje.

4. Zet ‘m in de vliegtuigm­odus

Zet je iPhone tijdens het draaien in de vliegtuigm­odus. Zo voorkom je dat je toestel door een inkomend gesprek plotseling stopt met filmen. Bovendien heb je dan geen last van meldingen en kun je je volledig op het filmen concentrer­en. Je zet je iPhone in de vliegtuigm­odus door in het Bedienings­paneel linksboven op het vliegtuig te tikken, of door in de Instelling­en-app de bovenste schakelaar te activeren.

Voor onze film nemen we alleen genoegen met de beste opnamekwal­iteit.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands