iCreate (Netherlands)

Ready, set, action!

Tijd voor de opnames! Het enige wat je nodig hebt is een iPhone.

-

1 Camera-app

Open de Camera-app van je iPhone en zorg dat hij staat ingesteld op de videomodus. Houd je iPhone horizontaa­l en druk straks op de rode opnameknop om het filmen te starten.

4 Belichting

Veeg het zonnetje naast het vierkant naar boven of beneden om de belichting aan te passen. Het handige van de vergrendel­ing is dat de door jou ingestelde belichting nu ook hetzelfde blijft.

7 Mediumshot

Vervolg je draaidag met wat mediumshot­s (het onderwerp is tot het middel in beeld) en close- ups ( je ziet alleen een detail). Maak steeds korte opnames van zo’n vijf seconden en varieer in beeldkader­s en camerastan­dpunten.

2 Houd je iPhone stil

Schokkerig­e beelden wil je niet, dus probeer je iPhone tijdens het filmen zo stil mogelijk te houden. Het helpt om je bovenarmen tegen je lichaam te laten rusten. Of film met een statief.

5 Totaalshot

Begin je film met een totaalshot, waarbij de kijker een idee krijgt van de omgeving waar het verhaal zich afspeelt. Het leent zich goed voor een openingssc­ène.

8 Creatief met tape

Gebruik je creativite­it. Plak je iPhone bijvoorbee­ld al filmend met ducttape aan het plafond voor een bovenaanzi­cht-shot. Of bevestig je iPhone aan de achterkant van een bureaustoe­l voor een rijdende camera in huis.

3 Stel scherp

Tik op het scherm waar de camera op moet scherpstel­len. Houd langer vast om de focus te vergrendel­en; hiermee voorkom je dat je iPhone tijdens het filmen ergens anders op scherpstel­t.

6 Controlere­n

Druk op het rode vierkant om te stoppen met filmen. Controleer via de miniatuur rechtsonde­r of de beelden goed gelukt zijn. Tik op de video en op de pijl bij het klokje om terug te gaan.

9 Slowmotion

Maak eventueel opnames met de slowmotion­functie: dit is ideaal voor actieshots, of een onheilspel­lende scène in een mini- horrorfilm. Veeg de modus ‘ Video’ naar boven om het te activeren. Opnames in slowmotion zijn in 1080p HD.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands