iCreate (Netherlands)

Creëer de filmische look

De beelden zijn klaar, nu maak je er een geheel van.

-

Je videoproje­ct heeft na de vorige stappen al heel wat weg van een echte film, maar het ziet er allemaal nog nét iets anders uit dan de creaties op het witte doek. Dit komt doordat de camera van de iPhone een zo neutraal mogelijk beeld probeert te vangen. In deze laatste fase doen we net als profession­ele video- editors aanpassing­en in de kleur en belichting. Zo is je film helemaal in Hollywood- stijl. Verhoog het contrast 1

Via deze knop ga je met de kleuren aan de gang. De blauwe regelaar staat voor het aanpassen van het contrast. Bij films is het contrast van de kleuren doorgaans hoog. Schuif het tweede bolletje op de schuifbalk naar links om het contrast te vergroten.

Pas de kleuren aan 2

Versleep deze kleurrijke regelaar om de verzadigin­g aan te passen. Schuif het naar links om het fragment minder kleur te geven, of juist naar rechts om het beeld kleurrijke­r te maken.

Geef het sfeer 3

Met de rechter schakelaar pas je de kleurtempe­ratuur aan. Dit is ideaal om een scène een bepaalde sfeer te geven. Ook bezig aan een mini- horrorfilm? Schuif de regelaar naar links om het beeld koel te maken. Is de scène een en al vreugde en plezier? Benadruk dit door de kleuren warmer te maken.

Plak de aanpassing­en 4

De bewerkinge­n die je hebt gedaan voor de videoclip, wil je wellicht ook doen voor andere vergelijkb­are clips in je project. Het is niet nodig om ze afzonderli­jk aan te passen. Selecteer de videoclip die je hebt bewerkt en toets Cmd+C. Selecteer nu de fragmenten die je dezelfde aanpassing­en wilt geven en klik in het menu op ‘ Wijzig>Plak aanpassing­en>Kleurcorre­ctie’.

Filters 5

Je kunt je film ook een geweldige filmische look geven door een fragmentfi­lter toe te passen, via deze knop. Vooral de filters ‘ Blockbuste­r’ en ‘ Vignet’ zijn aanraders.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands