iCreate (Netherlands)

Heic en Foto’s

Heic voelt zich perfect thuis in Foto’s, zowel op de iPhone als op de Mac. Maak je gebruik van iCloud-foto’s, dan heb je op al je Apple-apparaten precies dezelfde foto’s, in hetzelfde formaat. Heic-foto’s op de iPhone zijn dus ook heic-foto’s op Mac.

-

Heic of jpg, Foto’s zorgt ervoor dat iedereen de foto’s in een gedeelde map kan zien.

Exporteren als jpg 1

Jpg’s van je spiegelref­lexcamera, heic’s van je iPhone: Foto’s maakt het niet uit in welk formaat de foto is opgeslagen. Wil je echter een foto versturen die iedereen zeker weten kan openen, exporteer deze dan als jpg. Dit doe je via ‘Archief>Exporteer>Exporteer foto’, of toets Shi +Cmd+E.

Maximale kwaliteit 2

B de automatisc­he omze ing van heic naar jpg die de iPhone toepast, kun je zelf niets instellen. Via Foto’s kan dit gelukkig wel, zodat je controle hebt over de uiteindel ke kwaliteit. Kies b het exporteren b Soort foto voor ‘ jpeg’ en kies b Kwaliteit ‘ Maximum’. Dit levert een (flink) groter bestand op dan de oorspronke­l ke heic-foto, maar de a eelding is wel net zo scherp en mooi als het plaatje dat je geschoten hebt.

Exporteer heic 3

Wil je juist een heic-foto exporteren? Dit doe via ‘Archief>Exporteer>Exporteer ongew zigd origineel voor foto’. Betre het een Live Photo, dan worden er twee bestanden geëxportee­rd. De stilstaand­e foto als heic, en het ‘ Live’- gedeelte als video.

Gedeelde albums 4

Gedeelde albums z n ideaal om de foto’s van leuke evenemente­n en activiteit­en snel met meerdere mensen te delen. Z kunnen deze foto’s dan zien in hun Foto’s-app, of via een webomgevin­g als ze geen Mac of iPhone hebben. Hierb maakt het niet uit of er heic- of jpg- bestanden in de map staan, Foto’s zorgt dat ze voor iedereen zichtbaar z n. Downloadt iemand een foto, dan wordt wederom rekening gehouden met het apparaat. Kan dit heic-foto’s niet lezen, dan wordt er een jpg gedownload. De foto is dan – net als b de automatisc­he omze ing op de iPhone – wel van iets mindere kwaliteit. Een foto als iCloud- link versturen (zie ook p. 19) werkt op eenzelfde manier.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands